Аратта - На головну

9 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Швидкість згортання демократії в Україні просто вражає

Назад в СРСР 6936 переглядів

Опубліковано - 1.05.2010 02:36 | Всі новини | Версія для друку

Швидкість згортання демократії в Україні просто вражає
Швидкість згортання демократії в Україні просто вражає
Колишній співдоповідач Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні (у 1995-2007 роках) Ханне Северінсен занепокоєна ситуацією зі станом демократії в Україні.

Про це вона сказала в ефірі ТРК Україна.

«Я дуже занепокоєна. Я завжди знала, що в Україні вразлива демократія. Але я навіть не уявляла, що за два місяці, відколи працює новий Президент, – він використав їх для того, щоб підібрати під себе уряд, скасувати результати виборів 2007 року (йдеться про вибори до парламенту і формування коаліції за їх результатами фракціями партій, що пройшли до ВР – УНІАН), повністю підкорити собі Вищу раду юстиції, Верховний Суд, СБУ і навіть парламент», - зазначила Х.Северінсен.

Вона також звернула увагу на те, що було скасовано місцеві вибори, і висловила думку, що це, можливо, було зроблено для того, щоб спочатку призначити “своїх” губернаторів.

«Дуже важливо, щоб в Україні була демократія, а не тиранія більшості», - підкреслила Х.Северінсен.

Колишній співдоповідач ПАРЄ по Україні також негативно оцінила «Харківські угоди» з Росією, підписані Президентом В.Януковичем.

«Так, для Медведєва це був успіх, оскільки він отримав права на базу дуже задешево», - наголосила Северінсен. Вона пояснила, що промисловість, яка залежить від дешевого газу, – це вчорашня промисловість. Як приклад Х.Северінсен навела Західну Європу, де енергія є дуже дорогою, що спонукає заощаджувати її і бути менш залежним від російського газу.

Окремо колишній співдоповідач ПАРЄ по Україні зупинилася на ухваленні парламентом Державного бюджету на 2010 рік без попереднього обговорення.

«Виглядає, що бюджет народився з темної ночі. Я не розумію, якщо у вас, як ви кажете, дійсно такий хороший бюджет, то чому ви відкрито його не обговорювали, чому ви уникали такого обговорення?» - запитала Х.Северінсен у представника коаліції, присутнього у студії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.