Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Житомирська міліція захищає своє право вбивати? (відео)

За право людини Регіон: Житомирська область 13463 перегляди

Опубліковано - 1.06.2010 15:49 | Всі новини | Версія для друку

Житомирські менти на власний розсуд трактують українське законодавство (кадр з відео з місця події).
Житомирські менти на власний розсуд трактують українське законодавство (кадр з відео з місця події).
Житомирські правоохоронці намагалися затримати журналістів і заборонити акцію протесту.

Під управлінням МВС в Житомирській області пройшов мітинг солідарності проти свавілля людей у міліцейській формі. На акцію зібрались молоді люди з національними прапорами та плакатами.

Представники Житомирського УМВС, яких біля стін адмінбудинку зібралося втричі більше, намагалися не допустити проведення мітингу. Люди у цивільному, які представлялись працівниками органів внутрішніх справ, забороняли журналістам фотографувати перебіг подій та пропонували працівникам ЗМІ пройти у відділок для встановлення особи.

- Таку поведінку міліціонерів я розглядаю як відстоювання свого права убивати, - коментує дії правоохоронців громадський діяч Влад Пучич. – Нам постійно говорять про те, що незаконним вчинкам людей у погонах буде надана правова оцінка. Я хочу їм нагадати, що окрім оцінки правової є ще громадська.

Мітингувальники розгорнули плакати, на яких від руки було написані гасла: «Перевертні у погонах?», «Не ночую у гуртожитку другу добу – мій сусід МЕНТ!», «Хто відповість?», «Ми не хочемо боятись міліції!».

Співорганізатор акції Віталій Кічкірук не розуміє чому міліціонери намагаються завадити у проведенні мирного пікетування.

“- Акція на яку ми зібрались абсолютно законна. Ми повідомили міськвиконком про зібрання. Міліціонери чітко не пояснюють нам чому ми не можемо провести акцію. Головний їхній аргумент – «я так сказав». Ми мирні люди, які відстоюють своє право жити у цивілізованій і безпечній країні. Я не хочу боятися міліцію”, - наголосив Кічкірук.

На мітингу стався цікавий інцидент. Журналіст Володимир Гребьонкін викликав наряд міліції, коли до нього підійшов незнайомець та намагався відібрати фотоапарат.

- До мене підійшов оперуповноважений, який сказав, що це він прийшов на мій виклик. Коли я попросив у нього документи та намагався роз’яснити ситуацію, то він просто почав від мене тікати. Я не розумію чому міліціонери так не адекватно поводяться, - сказав журналіст.

Після того, як мітингувальники у гучномовець зачитали свої вимоги до працівників міліції акція закінчилась.

Нагадаємо, що підставою для проведення мітингу стало вбивство студента у Шевченківському райвідділі міліції у місті Києві. У день смерті хлопцю виповнилось 20 років.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.