Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Енергетики повертаються до бартеру

Газоват 10308 переглядів

Опубліковано - 2.10.2006 12:54 | Всі новини | Версія для друку

Енергетики повертаються до бартеру
Енергетики повертаються до бартеру
Російський оператор експорту-імпорту електроенергії “Інтер РАТ” погодив з українською стороною модель поставок до Росії електроенергії, виробленої з російського газу на наданих Україною вільних енергопотужностях.

Про це повідомив представник “Інтер РАТ” Борис Звєрєв.

“Це серйозний прогрес в енергодіалозі Росії і України. Досягнуті домовленості підуть на користь обом країнам, оскільки Росія може вирішити проблему енергодефіциту, а Україна завантажить простоюючі потужності”, - сказав представник “Інтер РАТ”, передає РІА “Новості”.

Він відзначив, що питання поставок газу з Росії на українські електростанції “близьке до вирішення, зараз ідуть узгодження”.

“З 1 жовтня проект імпорту електроенергії може бути запущений”, - сказав Звєрєв. Інші подробиці домовленості не розголошуються.

У свою чергу глава “Інтер РАТ” Андрій Раппопорт заявив: “Ми вже узгоджували з Україною модель поставок і зараз оцінюємо баланс усередині Росії, які саме крапки необхідні поставки... Теоретично, з 1 жовтня ми готові все це запустити”, - сказав він.

За його словами, “Інтер РАТ” “закінчує переговори з “РосУкрЕнерго” про поставки газу на один блок Углегорської ГРЕС, яка вироблятиме електроенергію за схемою давальницького палива і експортуватиме всю вироблену електроенергію до Росії”. Узгоджений також план транзиту виробленої на Молдавській ГРЕС електроенергії через Україну до Росії з частковим енергопостачанням Одеси.

Як повідомлялося раніше, 27 вересня заступник міністра енергетики України Олексій Шеберстов заявив, що Україна готова надати Росії вільні потужності своїх електростанцій для ліквідації російського дефіциту електроенергії.

“У РФ є дефіцит електроенергії, і Росія попросила нас надати допомогу в експорті, а у нас є вільні потужності, які простоюють”, - сказав він.

Шеберстов повідомив, що наразі в Україні до 5 тисяч МВт вільних, простоюючих потужностей - це шість блоків по 800 МВт на Углегорській ГРЕС і Запорізькію ГРЕС, а також два блоки по 300 МВт на Трипільській ТЕС.

ЗАТ “Інтер РАТ ЄЕС”, акціонерами якого є РАТ ЄЕС (60%) і Росенергоатом (40%), є найбільшим в Росії оператором експорту-імпорту електроенергії. “Інтер РАТ ЄЕС” керує численними енергоактивами в Росії і за кордоном. Статутний капітал компанії становить 160 мільярдів рублів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.