Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пролетарська пильність. Нардеп-регіонал побачив у творчості Івана Франка кримінал

Чудасії і дивацтва 19111 переглядів

Опубліковано - 19.08.2010 17:14 | Всі новини | Версія для друку

Пролетарська пильність. Нардеп-регіонал побачив у творчості Івана Франка кримінал
Пролетарська пильність. Нардеп-регіонал побачив у творчості Івана Франка кримінал
Народний депутат Вадим Колесніченко направив у генпрокуратуру запит із приводу розпалення національної ворожнечі і ненависті з боку групи депутатів Верховної Ради.

Регіонал має на увазі інцидент під час урочистого відкриття засідання парламенту з нагоди 20-й річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

На думку Колесніченка, тоді "група депутатів намагалася зірвати урочисте засідання розспівуючи пісню, слова якої можуть трактуватися як розпалення міжнаціональної ворожнечі".

"Депутати зі списку націоналістичних партій заспівали пісню на слова Івана Франка "Не пора, не пора". Вони дружно співали - "Не пора, не пора, не пора. Москалеві й ляхові служити!" - що однозначно принижує честь і достоїнство громадян України польської і російської національностей, дискримінує їх за національною ознакою", - заявив регіонал.

Заява Колесніченка також передана в Комітет з питань регламенту. Після визнання комітетом необхідності направлення документів для розслідування Генпрокуратурою, по них буде проведена перевірка і прийняте законне рішення, повідомляє прес-служба депутата.

Самого Колесніченка опозиція неодноразово обвинувачувала в антиукраїнських випадах. Він же причетний до скандальної виставки "Волинська різанина".

Від “Аратти”: нам чомусь не дивно, що заклик всесвітньо відомого класика української літератури Івана Франка до українців не служити іноземним державам, викликав таку неадекватну реакцію. Тут, як кажуть, коментарі зайві з очевидних причин.

Вочевидь, слід чекати, що пролетарська пильність, слідом за Франком, буде намагатися заборонити українцям читати вголос й або співати пісень на вірші Тараса Шевченка.

Проте, можемо запропонувати панові Колесніченку уважно прочитати поему класика російської літаратури Алєксандра Пушкіна "Мєдний всаднік". Там, наприклад є такі строки:

"...И думал он:
Отсель грозить мы будем шведу,
Здесь будет город заложен
На зло надменному соседу.
Природой здесь нам суждено
В Европу прорубить окно (1),
Ногою твердой стать при море.
Сюда по новым им волнам
Все флаги в гости будут к нам
И запируем на просторе". - що за аналогією з думкою народного обранця, можна вважати закликом до насильства, розпалювання міжнаціональної ворожнечі і приниженням національної гідності шведів.

І взагалі у Пушкіна йде з самого початку поеми суцільний кримінал - розаплювання міжнаціональної ворожнечі й приниження гідності народів, в тому числі, нацменшин Росії:

"...Пред ним широко
Река неслася; бедный чёлн
По ней стремился одиноко.
По мшистым, топким берегам
Чернели избы здесь и там,
Приют убогого чухонца...

...Где прежде финский рыболов,
Печальный пасынок природы,
Один у низких берегов
Бросал в неведомые воды
Свой ветхой невод..."

То що, будемо забороняти Пушкіна чи притягати до кримінальної відповідальності за виконання вголос його творів?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Чудасії і дивацтва»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.