Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Будуємо нову країну. Орли Могильова побили двох журналісток

Пістолетне право Регіон: Житомирська область 11362 перегляди

Опубліковано - 4.11.2010 12:10 | Всі новини | Версія для друку

Будуємо нову країну. Орли Могильова побили двох журналісток
Будуємо нову країну. Орли Могильова побили двох журналісток
Редакція житомирської газети «20 хвилин» звернулася до Генпрокуратури для порушення кримінальної справи за фактом перешкоджання роботі працівників ЗМІ з боку міліції (ст. 171 Кримінального кодексу України).

Про це «Дзеркалу тижня» повідомив головний редактор газети Вадим Павлюк.

За інформацією Павлюка, увечері 3 листопада до редакції зателефонували і повідомили, що в квартирі колишнього політв'язня, а нині правозахисника Ігоря Коктиша, якісь люди влаштували обшук. На місце події приїхали журналістки газети Оксана Трокоз та Діана Мінаєва. «Коли ми приїхали на місце, то застали в будинку Ігоря більше десятка людей у цивільному. Один з них вдрекомендувався співробітником відділу по боротьбі з наркотиками і пред'явив посвідчення на ім'я Туровського Богдана Петровича», — розповіла Мінаєва.

У журналістів вимагали пред'явити редакційні документи і паспорт, після чого «в грубій і категоричній формі наказали залишити місце подій».

За словами Трокоз, у приміщенні також знаходилася дружина Коктиша і декілька його друзів, в одного з яких обличчя було в крові.
Журналістки Оксана Трокоз та Діана Мінаєва
Журналістки Оксана Трокоз та Діана Мінаєва
Коли ж журналісти почали наполягати на поясненнях, оперативники заламали руки журналісткам, вирвали з рук фотоапарат і викинули на сходову клітку. «Нас ображали, називали наркоманками... Редакційний фотоапарат відмовилися повернути і будь-яких пояснень не дали», — говорить Мінаєва.

Пізніше вдалося з'ясувати, що в квартирі Коктиша орудували дійсно співробітники ВБНОН. Вже через годину до редакції зателефонував голова прес-служби УМВС в Житомирській області Валерій Фільо і заявив, що співробітники газети мають прибути для надання пояснень. «Вони тепер свідки... І у нас виникають питання — як вони опинилися на місці подій», — сказав Фільо.

Він так само підтвердив, що відібраний оперативниками редакційний фотоапарат знаходиться в управлінні, але ніяк не прокоментував поведінку співробітників міліції відносно журналістів.

Від “Аратти”: Президент України Віктор Янукович неодноразово заявляв, що в Україні немає проблем зі свободою слова і преси.

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов публічно заявляв, що його підлеглі не чинитимуть перешкод журналістам, які виконують свої професійні обов'язки і навіть зобов'язав своїх підлеглих надавати журналістам потрібну допомогу.

Проте, життя показує, що насправді підлеглі Могильова не просто ігнорують і Президента, і Закон, і навіть розпорядження свого міністра, а навпаки, практично безнаказано, чинять зухвале беззаконня. Чи всі заяви пана Могильова є нічим іншим, ніж агітаційним піаром, а насправді - існують інші вказівки? І щодо правозахистників, і щодо журналістів.

Ми публічно звертаємося до пана Могильова з вимогою провести ретельне розслідування дій своїх підлеглих на предмет відповідності їхніх дій чинному законодавству і поінформувати громадськість про вжиті заходи реагування.

Ми також публічно звертаємося до Генерального прокурора Віктора Пшонки провести ретельну перевірку цього і подібних фактів та дати їм правову оцінку, згідно з чинним законодавством України. Аби раз і назавжди припинити ці, вкрай небезпечні для всього суспільства, дії посадових осіб виконавчої влади.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.