Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд Януковича здає газову трубу

Газоват 10924 перегляди

Опубліковано - 19.10.2006 17:09 | Всі новини | Версія для друку

Уряд Януковича здає газову трубу
Уряд Януковича здає газову трубу
Міністр палива і енергетики Юрій Бойко за участь в газотранспортному консорціумі України, Німеччини і Росії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінпаленерго.

“Розвиток співпраці у сфері транспортування енергоносіїв може йти в рамках газотранспортного консорціуму, у якого є перспективи з урахуванням інтересів всіх сторін - України, Росії і Німеччини”, - цитує прес-служба Бойко.

Згідно повідомленню, Україна зараз приймає заходи по зміцненню стабільності постачань енергоносіїв до Європи.

“Україна транспортує 80% російського експорту газу до Європи. Найближчим часом ми плануємо розширити перелік послуг в цій сфері”, - сказав Бойко.

Згідно повідомленню, держсекретар Федерального міністерства економіки Німеччини Берндт Пфаффенбах констатував той факт, що проект, підписаний свого часу президентами України Леонідом Кучмою, Росії Володимиром Путіном і канцлером Німеччини Герхардом Шредером, не реалізується.

Крім того, Бойко вважає, що будівництво Північного газопроводу з Росії до Німеччини не шкодитиме інтересам України.

Раніше міністр палива і енергетики Юрій Бойко прогнозував створення газотранспортного консорціуму в жовтні 2006 року.

За словами Бойка, до кінця жовтня повинне з’ясуватися питання створення ВАТ “Міжнародний газотранспортний консорціум” і перспективи його функціонування.

Питання зміни форми власності газотранспортної системи України, за словами міністра, не розглядається.

У 2002 році Україна і Росія домовилися створити міжнародний газовий консорціум, в січні 2003 року “Нафтогаз України” і російський “Газпром” зареєстрували консорціум як юридичну особу, у вигляді ТОВ із статутним фондом в $1 млн. з часткою кожній з компаній по 50%. Пізніше статутний фонд ТОВ “Міжнародний газотранспортний консорціум” було збільшено до $34,2 млн.
У травні 2004 року “Нафтогаз України”, “Газпром” і Ruhrgas AG (Німеччина) домовилися про умови участі німецької сторони в консорціумі. Однак, на той момент сторони не змогли домовитися шодо балансу капітальних вкладень та розподілу прибутків.

За оцінками експертів сьогодні вартість української ГТС перевищує $100 млрд. й продовжує зростати. ГТС України становлять 36 000 км трубопроводів й оснащено унікальними підземними газосховищами, рівних яким, немає ніде в світі. За деякими данними, рентабельність ГТС України сьогодні перевищує 200%.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.