Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інвестори оминають Донеччину

Економіка Регіон: Донецька область 6685 переглядів

Опубліковано - 19.01.2011 11:24 | Всі новини | Версія для друку

Інвестори оминають Донеччину
Інвестори оминають Донеччину
Незрозумілі перспективи відштовхують міжнародних інвесторів від вкладання грошей в економіку регіону. Попри зусилля влади популяризувати Донеччину для залучення інвестицій, статистика свідчить про зворотній процес.

Обсяги інвестицій в Донецькій області, починаючи від 2008 року, скоротився практично втричі, повідомив у розмові з Deutsche Welle генеральний директор Консалтингової ліги Донбасу Борис Дудка з посиланням на офіційні дані.

Дудка є також учасником проекту Європейського Союзу «Українська ініціатива». Водночас він звернув увагу на намагання обласного керівництва всіляко популяризувати Донецьку область серед міжнародних інвесторів. Марність цих зусиль експерт пояснює тим, що представники влади досі не збагнули на підставі саме чого, ухвалюють свої рішення капіталовкладники.

Очікування, що руйнуються

Концентрація бізнесу в Донецькій області, начебто, мала б приваблювати інвестора. Однак перспективи для нього залишаються несформованими й нечіткими, вважає Дудка.

Головну роль, на думку експерта, відграють очікування з боку інвестора. А зараз ніхто не може надати гарантій, що вклавши гроші, інвестор не тримає проблеми у вигляді судових процесів, бюрократичної тяганини чи «змін правил під час гри». Крім того, існує й досвід інвесторів, які набили собі гулі, і їхні очікування з часом руйнувалися.

Бізнес як закрите середовище

Зараз побудована не тільки вертикаль влади, але й жорстока структура відносин у бізнесі, зауважив експерт. На його переконання, це теж негативно впливає на наміри західних інвесторів.

Західні інвестори розраховують, що працюватимуть у конкурентному середовищі, а виявляється, що конкурента середа - якась особлива, побудована з найближчих родичів можновладців, й інших ринкових відносин не передбачається. Таким чином, продовжив експерт, місцевий бізнес намагається зберегти для себе стабільність. Однак стабільне середовище може перетворитися на болото, якщо в ньому не буде руху й розвитку, застерігає генеральний директор Консалтингової ліги Донбасу Борис Дудка й підсумовує: тоді всі заяви щодо залучення інвестицій виглядатимуть як популізм.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.