Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна для людей. Донеччани платитимуть власникам “комунальних” підприємств більше

Добробут Регіон: Донецька область 6117 переглядів

Опубліковано - 8.02.2011 12:17 | Всі новини | Версія для друку

Україна для людей. Донеччани платитимуть  власникам “комунальних” підприємств більше
Україна для людей. Донеччани платитимуть власникам “комунальних” підприємств більше
У Донецьку після підвищення тарифів комунальні послуги на місяць одній родині будуть обходитися на 100 грн. дорожче.

Про це на прес-конференції заявив голова Донецької обладміністрації Анатолій Близнюк.

За підрахунками губернатора, квартплата для сім´ї з двох осіб, що проживають у двокімнатній квартирі, зросте з 70 грн. на місяць до 124 грн. на місяць, опалення - з 238 грн. на місяць до 262 грн. на місяць, холодна вода - з 100 грн. на місяць до 107,5 грн. на місяць.

«За двокімнатну квартиру у Донецьку в 51 квадратний метр з лічильником на опалення, до сплати до підвищення тарифів було 569 грн. на місяць, після підвищення тарифів (там усе розписано: квартплата, вивезення побутових відходів, вода холодна, гаряча вода, опалення, газ, електроенергія) абсолютно конкретний споживач буде платити 663 грн. Тобто буде нараховуватися практично на 100 грн. більше», - зазначив Близнюк.

При цьому губернатор нагадав, що сім´ї, які мають 2-кімнатну квартиру, з загальним доходом менше 4400 грн. і сім´ї, що мають 3-кімнатну квартиру, з загальним доходом не більше 5500 грн., отримають субсидії.

Близнюк підкреслив, що держава повинна створювати умови, щоб споживачі економили на комунальних послугах.

«Візьмемо, наприклад, ситуацію: 2 пенсіонери на 100 кв. м. у своєму будинку, за всіма розрахунками середня норма споживання - 600 кубів газу. А в конкретному прикладі - люди використовують 1 100 куба. Майже у 2 рази більше, ніж середня норма. При цьому держава щомісяця сплачує у вигляді субсидії цій сім´ї 2600 грн. на місяць. А де тут стимули заощаджувати? Їх немає», - заявив він.

Від “Аратти”: спеціально для пана Близнюка, який не побачив стимулів для заощадження енергоресурсів, можемо дещо пояснити.

Найбільше енергоносіїв споживають далеко не громадяни, а потужності, які належать до місцевої енергокомпанії, яка вже давно приносить конкретний доход у кишені її власників. Місцева громада - тільки задовольняє їхні апетити, сплачуючи неабиякі кошти за неякісні послуги. Між тим, ми навіть не прпускаємо думки про те, що там працює високоекономічне сучасне обладнання, а тепломережі - не втрачають левову долю температури теплоносія. Отже, вочевидь, треба владі "простимулювати" власників, аби вони не тільки брали, а й зменшували собіватість і покращували якість послуг, які вони взялися надавати. І влада, яка їх дотує за рахунов бюджету, має на це пряме право. А чи використовує це право пан Близнюк? - інше питання.

Тепер щодо приватного сектору. Нам було б цікаво, якби пан Близнюк відповів: чи можуть пенсіонери дозволити собі замінити совковий котел на високоекономічний і надійний закородонного виробництва? Бо українські виробники такого просто ще не виробляють, що також є відповідальністю влади.

Можемо наперед припустити, що середня сім'я донецьких пенсіонерів такого собі дозволити не в стані. Чи здатна влада вирішити цю проблему? Цілком, за умови, якщо не буде вдаватися до дешевої демагогії перед журналістами, а почне думати і знаходити рішення проблем, замість того, щоб тупо випорожнювати кишені громадян.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.