Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лукашенко повідомив, що сліди терористів ведуть за кордон

Світ навколо нас 5817 переглядів

Опубліковано - 12.04.2011 12:36 | Всі новини | Версія для друку

Лукашенко повідомив, що сліди терористів ведуть за кордон
Лукашенко повідомив, що сліди терористів ведуть за кордон
Кількість жертв вибуху в мінському метро зростає. Президент Лукашенко вважає, що сліди організаторів теракту ведуть за кордон. Поки білоруські слідчі шукають виконавця, столиця близька до транспортного колапсу.

Як повідомили в прес-службі міністерства оборони Білорусі, кількість жертв теракту на одній з центральних станцій метрополітену в білоруській столиці «Жовтнева» зросла до 12 осіб. Ще 151 постраждалого госпіталізовано. Серед них 40 пацієнтів перебувають у дуже важкому стані.

За попередніми даними, потужність вибуху становила 5-7 кілограмів у тротиловому еквіваленті. За даними слідства, вибуховий пристрій, начинений металевими кульками, рубленою арматурою та цвяхами, був схований під лавкою на платформі. На момент вибуху, який стався в час пік, на станції метро перебували близько 300 людей.

Тим часом, як зазначив інформагентству «Інтерфакс» експерт у галузі антитерору, бомба в мінському метро була «явно самопальна» й виготовлена з нетрадиційного для терористів матеріалу – пороху. За його словами, вибухові пристрої, які використовувалися терористами, скажімо, в Росії, виготовлялися на базі інших вибухових речовин.

Лукашенко: сліди ведуть за кордон

Для розслідування обставин вибуху до Мінська сьогодні прибудуть фахівці з Великобританії, Росії та Ізраїлю, які раніше стикалися із терактами у метро. Тим часом генеральна прокуратура Білорусі вже класифікувала цей вибух як терористичний акт. Білоруське МВС склало фотороботи двох людей, підозрюваних у скоєнні теракту в метро.

Президент Олександр Лукашенко у понеділок увечері заявив, що не виключає, що за організацією вибуху стоять "якість закордонні сили". Він наказав якомога швидше знайти винних і не виключив певного зв’язку між терактом у метро та вибухом у Мінську під час святкування Дня незалежності 2008 року.

Світова спільнота висловлює співчуття родичам та близьким загиблих. Зокрема з таким зверненням виступив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Він побажав пораненим якнайшвидшого одужання.

Транспортний колапс

Тим часом наземний транспорт на проспекті Незалежності в Мінську, де розташована зруйнована вибухом станція метро «Жовтнева», не справляється з пасажиропотоком через перекриті лінії метро, незважаючи на додаткові автобуси. За повідомленнями очевидців, на зупинках в центрі міста утворився натовп з приблизно 200 людей, яким доводиться чекати по 30-40 хвилин, перш ніж потрапити до автобуса.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.