Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Ужгороді вандали знищили алею сакур – громадські організації просять захисту в Президента

Довкілля Регіон: Закарпатська область 13233 перегляди

Опубліковано - 14.04.2011 04:37 | Всі новини | Версія для друку

В Ужгороді вандали знищили алею сакур – громадські організації просять захисту в Президента
В Ужгороді вандали знищили алею сакур – громадські організації просять захисту в Президента
В ніч з 12 на 13 квітня було знищено сакури, висаджені в сквері на пл. Б. Хмельницького. Невідомі повиривали саджанці та поламали їх. Місцеві жителі викликали міліцію і зараз там працює оперативна група міськвідділу.

В сквері зібрались молодіжні активісти, які висаджували ці дерева та жителі сусідніх будинків. Нагадаємо, 12 квітня в цьому сквері молодіжні організації висадили 20 сакур та 5 лип – в такий спосіб вони хотіли вберегти сквер від київського забудовника, який зібрався збудувати тут торгово-розважальний центр.

Ініціатор закладки нового парку Ростислав Буланов повідомив журналістів, що вандали не зупинять наміри молоді захистити площу і запросив всіх прийти в пятницю на 11 годину, щоб висадити нові дерева замість понищених. Також Буланов повідомив, що громадські організації звернуться до Президента та генерального прокурора з проханням захистити сквер і покарати зловмисників.
Київський забудовник зібрався збудувати тут торгово-розважальний центр
Київський забудовник зібрався збудувати тут торгово-розважальний центр
У вівторок, 12 квітня, в Ужгороді відбулась акція на захист скверу навпроти 16-поверхівки, що на пл. Б. Хмельницького. На захист скверу виступили громадські активісти з "Студентської республіки", профспілки студентів УжНУ, "Єдиного студенства", "Європейського центру", кафедри туризму УжНУ, до них долучились жителі навколишніх будинків. За ініціативи Ростислава Буланова, депутата міської ради, молодь зібралась, щоб висадити там саджанці дерев: "Зараз ведеться підготовка юридичних позовів проти цієї забудови. Щоб до того часу сквер не знищили, ми висадили тут кілька десятків сакур та лип. Як депутат міської ради, буду готувати проект рішення про надання цій території статусу паркової зони – це убезпечить її від зазіхань київських ділків."

Учасники акції прийняли рішення звернутись до міського голови Віктора Погорелова та секретаря міської ради Віктора Щадея з вимогою повернути сквер у власність міста. Представники профспілки студентів УжНУ заявили, що беруть сквер під свою охорону: вони додатково займуться озелененням, спорудять лавочки і контролюватимуть, щоб тут не починались ніякі будівельні роботи.

В своєму коментарі журналістам секретар міської ради Віктор Щадей розповів про ситуацію щодо площі Хмельницького: "На сьогодні всі роботи на площі зупинені – до нас з цього приводу було багато звернень ужгородців. Моя особиста позиція така: сквер забудовувати не можна і треба зробити все, щоб повернути цю територію у власність міста. Ми вже домовились про зустріч з ініціативною групою і зробимо все, щоб вирішити це питання на користь городян. Як мешканець міста я повністю підтримую ініціативу Буланова і як депутат готовий підтримати її в сесійній залі міської ради."
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.