Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Довкола будівництва стадіону у Львові розгортаються нові фінансові скандали

Скандал Регіон: Львівська область 7209 переглядів

Опубліковано - 12.05.2011 12:13 | Всі новини | Версія для друку

Довкола будівництва стадіону у Львові розгортаються нові фінансові скандали
Довкола будівництва стадіону у Львові розгортаються нові фінансові скандали
Прокуратура Львівщини подала позов до Господарського суду, щоб визнати недійсною угоду між Дирекцією з будівництва стадіону у Львові та німецькою компанією-консультантом. КРУ вважає, що німцям переплатили за їхні послуги у 85 разів.

Угоду між німецькою компанією ArenaCom GmbH, колишнім генпідрядником «Азовінтекс» та комунальним підприємством «Дирекція з будівництва стадіону» було укладено 16 жовтня 2009 року. В межах угоди німецький партнер узяв на себе обов’язок провести експертизу попередніх робочих креслень стадіону і координувати виготовлення нової технічної документації.

Вартість контракту, за повідомленням міської ради, сягала понад 2 мільйони євро.

Німецька фірма отримала незароблені гроші?

Перевірка Контрольно-ревізійного управління Львівщини виявила, що німецькому партнеру було перераховано з держбюджету понад 15 мільйонів гривень, хоча фактична вартість зроблених робіт сягає близько 180 тисяч гривень, повідомляють в прокуратурі Львівської області.

У прокуратурі вважають, що держбюджету завдано значної шкоди, відтак справу скеровано до Господарського суду області.

Керівник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич у коментарі Deutsche Welle заявила, що міськрада не має висновків перевірки контрольно-ревізійного управління і їй не відомо суті позовних вимог прокуратури.

Міськрада готова довести правомірність угоди

Утім, Пайонкевич уточнила, що у травні 2010 року цілісний майновий комплекс стадіону передано у державну власність і розпорядженням Кабміну держава це прийняла. А тому вже рік і станом на сьогодні ЛКП «Дирекція з будівництва стадіону» юридично не існує, а всі активи стадіону та договірні зобов’язання перебувають у державному підприємстві з будівництва.

Водночас, каже Пайонкевич, управління готове долучитися до справи, відстоююючи правомірність укладання угоди з надання експертних послуг іноземним партнером, коли справу призначать до розгляду.

А відкриття стадіону не за горами...

Відкриття стадіону заплановане на жовтень цього року. будівельні роботи виконано на 60 відсотків. Водночас, вартість будівництва зросла втричі від початкового кошторису у 609 мільйонів гривень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.