Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Севастополі відновлена подача питної води

Добробут Регіон: Автономна республіка Крим 10521 перегляд

Опубліковано - 12.11.2006 16:31 | Всі новини | Версія для друку

У Севастополі відновлена подача питної води
У Севастополі відновлена подача питної води
Севастопольці знову можуть користуватися водопровідною водою. У водоймах, звідки місто бере воду, МНС-ники не знайшли ніяких токсичних речовин. З'ясована також і причина забруднення.

Зараз питна вода відповідає всім встановленим нормам. З'ясували також і причину забруднення. За офіційною версією, озвученою заступником головного санітарного лікаря України Михайлом Сітенко, неприємний запах води виник із-за водоростей, що потрапили в очисні споруди.

Рослини потрапили в систему водопостачання в результаті сильних дощів, які і змили їх в сховище, відзначив Михайло Сітенко.

На його думку, недосконалість водоочисних споруд стала однією з головних причин забруднення водопроводу.

Нагадаємо, 200 тисяч мешканців міста сиділи на сухому пайку від 9 листопада. Водопостачання перекрили, бо від води йшов сильний неприємний запах.

Фахівці санепідемстанції спочатку заявляли, що причиною забруднення могли стати хімдобрива, що з дощами потрапили до водозабірної водойми.

Тепер вони запевняють, що причина неприємного запаху - взаємодія зелених водоростей із хлором на першій стадії обробки води.

Хроніка

О 02:00 9-го листопада у Балаклавському та Нахімовському районах Севастополя фахівцями центральної лабораторії питної води при проведенні експрес-аналізу проб води, відібраних із джерел питного водопостачання, вона визнана непридатною для вживання за санітарно-хімічними показниками. Внаслідок цього о 03:00 з річки Чорна були припинені водозабір і подача води на південну частину міста. Відтак без водопостачання залишилися понад 70% населення, зокрема, близько 200000 севастопольців.

Джерелом забруднення річки Чорна є ставок-відстійник від притоки річки Байдарка. О 18:35 проведена ізоляція водойми від річки Байдарка, планується його осушити.

Тимчасово питну воду для людей підвозили 17 спеціалізованих автоцистерн із додатковими ємностями.

О 06:00 10-го листопада за скороченим графіком розпочата централізована подача води населенню.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.