Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Служба зовнішньої розвідки РФ розкрила архіви 1941 року: Керівництво СРСР знало про плани Німеччини

Невідоме 13959 переглядів

Опубліковано - 22.06.2011 14:54 | Всі новини | Версія для друку

“Товаришу Сталіну, Молотову, Берії. Цілком таємно. Головний комітет оборони”. Напередодні 70-ї річниці початку Великої Вітчизняної, Служба зовнішньої розвідки зняла грифи зі своїх архівів. Період з 1938 по 1941 рік.
“Товаришу Сталіну, Молотову, Берії. Цілком таємно. Головний комітет оборони”. Напередодні 70-ї річниці початку Великої Вітчизняної, Служба зовнішньої розвідки зняла грифи зі своїх архівів. Період з 1938 по 1941 рік.
Служба зовнішньої розвідки РФ розсекретила архіви за період з 1938 по 1941 рік з інформацією про плани нападу Німеччини на Радянський Союз. Йосип Сталін був в курсі всіх подій, але жодних заходів по захисту країни не робив.

Напередодні 70-річчя початку Великої Вітчизняної війни Служба зовнішньої розвідки розсекретила архіви з інформацією про плани нападу Німеччини на Радянський Союз. Як стверджують автори збірника "Агресія", у СРСР був час підготуватися до війни.

Автор книги “Агресія”, в якій були зібрані 200 депеш і повідомлень від радянських розвідників, які надходили в Кремль, генерал-майор СЗР у відставці Лев Соцков повідомив про те, що війська були приведені в бойову готовність у найостанніший момент, - на цьому наполіг голова Генштабу Георгій Жуков.

"До цього часу йдуть з різних боків спекуляції, що наша розвідка погано інформувала керівництво країни", - сказав Соцков, підкресливши, що розсекречені СЗР документи свідчать про те, що по каналах розвідки йшла всеосяжна і повна інформація про підготовку фашистської Німеччини до нападу на Радянський Союз.

"Всі ці документи, а ми постаралися витягти все, що стосується цієї теми, максимально повно, без коректив, дають уявлення про те, якою мірою політичне керівництво країни було поінформоване про ті події, які відбувалися. І з цього випливає те, яку функцію виконувала розвідка", - наголошує автор книги, генерал-майор СЗР Лев Соцков.

З архівів випливає, що Москва мала два надійні джерела в Німеччині. "Одне в апараті Гімлера, інше - в апараті Герінга. Обидва ці джерела, коли насувалася війна, спрацювали, і інформація прийшла ємна. Вона свідчила, що всі приготування до війни Вермахту завершені", - пише Соцков.

У кабінети наркомів потоками йшли повідомлення. Розвідникам вдалося навіть перехопити шифровку Муссоліні від посла Італії в Німеччині. Дипломат поінформував дуче, що був викликаний в генштаб Вермахту, де йому повідомили про напад на СРСР в проміжку з 20 по 22 червня.

"Фюрер призначив начальників господарських управлінь в Москву, Київ і на Кавказ. Вони мали вивезти матеріальні цінності і за планом" Барбаросса ", завоювати ці райони в найкоротші терміни", - розповів генерал-майор СЗР Соцков.
Мова донесень розвідки більш об’єктивна, ніж погляд на історичні події будь-якого автора. Саме документи, зібрані  зібрані в книзі Льва Соцкого, спростовують всі  припущена про те, що війна для радянського уряду була несподіваною
Мова донесень розвідки більш об’єктивна, ніж погляд на історичні події будь-якого автора. Саме документи, зібрані зібрані в книзі Льва Соцкого, спростовують всі припущена про те, що війна для радянського уряду була несподіваною
На думку автора, документи, зібрані в книзі, спростовують всі припущення про те, що війна для радянського уряду була несподіваною: "Ця теза було вкинута, щоб якось пояснити народу катастрофічні невдачі в початковий період війни. Про яку раптовість можна говорити, якщо розвідка доповідала, що завтра війна?" - задає риторичне питання розвідник і автор книги.

Серед розсекречених документів є, зокрема, аналіз зовнішньої політики Кремля в передвоєнні роки, підготовлений 27 вересня 1941 послом Великобританії в СРСР Стаффордом Кріппсом для “Форін офіс” в розпал наступу німецьких військ на Москву.

У той же час СЗР не розсекречує імен резидентів, які особисто добували інформацію. У книзі їм присвоєні псевдоніми.

Лев Соцков каже, що навмисно дотримувався телеграфного стилю. Його особисті коментарі тільки в пролозі. Мова донесень розвідки куди більш об'єктивна, ніж погляд на історичні події будь-якого автора. Саме документи, зібрані в книзі, спростовують всі припущення про те, що війна для радянського уряду була несподіваною, повідомляють Вєсті.ру.

Мультимедійна прес-конференція на тему: “До 70-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни: СЗР Росії розсекречує документи”

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.