Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Напад на «Сяйво»

Суспільне життя Регіон: м.Київ 12919 переглядів

Опубліковано - 26.04.2006 12:52 | Всі новини | Версія для друку

Гарний шматок Київської нерухомості
Гарний шматок Київської нерухомості
З кожним роком проблема продажу книжок українського виробництва не тільки не слабшає, але й дедалі поглиблюється, особливо в контексті підвищення вартості Київської нерухомості в центрі міста.

Останній приклад – столична книгарня "Сяйво", яка за тиждень подає позов до Апеляційного суду міста Києва.

На другий день після виборів Солом'янський районний суд м. Києва вирішив справу на користь позивачів до книгарні, за якими, зі слів директора "Сяйва" Марини Довгої, стоїть новообраний мер столиці Леонід Черновецький.

До самодостатньої книгарні "Сяйво" застосовано класичну рейдерську схему відбирання бізнесу. Але в даному разі можновладних рейдерів цікавить не так бізнес, як нерухоме майно книгарні в центрі Києва – наподалік Бесарабського ринку – гарний шматок Київської нерухомості і чудове місце для розміщення ще одного банку або "елітного" магазина.

Застосована схема є добре відпрацьованою: перший крок – захопити якійсь відсоток акцій через суд, наступний (якщо не виходить підкуп, шантаж, залякування, бунт акціонерів проти власного директора) – довести судовою тяганиною підприємство до банкрутства, потім – "жест доброї волі": збільшення статутного фонду підприємства, але за умови зміни головного бухгалтера та менеджера. Така є схема, проте можливі варіанти, за якими в центрі Києва вже зникли всі "малоприбуткові" торгівельні підприємства.

Директор книгарні "Сяйво" Марина Павлівна Довга поки що є першою людиною, яка погодилася відверто говорити на цю тему й озвучувати всі прізвища. Добра нагода поцікавитися, чиїми стали приміщення колишніх гастрономів, книгарень, аптек? Хто є фактичними власниками приміщень, в яких нині продаються елітні годинники та хутра? Можна впевнено говорити, що рейдерство – це улюблений бізнес (чи хоббі?) деяких українських можновладців.

Книгарня "Сяйво" була відкрита в лютому 1944 року на Великій Васильківській, 6 (довгий час це була вулиця Червоноармійська). На фасаді магазина – 8 меморіальних дощечок найвідоміших українських літераторів, що були постійними відвідувачами книгарні і вважали це місце своїм літературним клубом. Приміщення книгарні (367 кв. метрів) було колись у списку культурних пам'яток. Зараз в двох залах книгарні продається найрізноманітніша література на будь-який вибір.

За інформацією Національного Альянсу
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.