Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За смерть солдата у Десні обіцяють покарати також вищі чини

Надзвичайна подія Регіон: Чернігівська область 12903 перегляди

Опубліковано - 28.11.2006 22:48 | Всі новини | Версія для друку

За смерть солдата у Десні обіцяють покарати також вищі чини
За смерть солдата у Десні обіцяють покарати також вищі чини
В ніч на понеділок в Деснянському учбовому центрі, що на Чернігівщині, два сержанти строкової служби познущалися над рядовим. Від побоїв розірвало печінку. Під ранок, коли сусід по казармі зрозумів, що хлопцю погано, викликали лікаря і доправили його до шпиталю. Але врятувати уже не змогли.

За смерть солдата у навчальному центрі Десна відповідатимуть не тільки безпосередні вбивці, але і їхні командири. Такої точки зору притримується керівництво Міністерства оборони, повідомляє НТН.

На місці подій триває розслідування. Військові вже відкрито спілкуються з пресою і розповідають версії та перші результати.

Перші слова начальника генштабу Сергія Кириленка співпали зі словами командира батальйону, в якому сталося лихо. Це були вибачення перед родичами загиблого Олександра Рибки.

Сергій Кириченко, начальник Генерального штабу ЗСУ:
«Це перший трагічний випадок, коли загинув солдат від рук хуліганів в казармі від нестатутних взаємовідносин в частинах Збройних сил України. Тому за наказом міністра оборони я особисто прибув в 169-й навчальний центр для того, щоб очолити розслідування обставин, причин і знайти відповідь, що треба зробити для того, щоб в майбутньому подібного не трапилося».

Генерал-полковник спростував чутки, що рядовий дістав смертельних ударів на плацу, коли приймав присягу. Офіцер розповів, що били його близько опівночі, а далися взнаки тортури вже вранці.

Сергій Кириченко, начальник Генерального штабу ЗСУ:
«О 5-ій годині 20 хвилин увагу чергової служби на те, що військовослужбовцю стало зле, надав той військовослужбовець, який відпочивав рядом з ним на ліжку. Через 15 хвилин тут був фельдшер цього полку. Через 20 хвилин доставили його в госпіталь деснянський, але в госпіталі зробити вже нічого не змогли. І о 6-ій годині 58 хвилин була констатована смерть».

Поспілкуватися з безпосередніми свідками подій знімальній групі не вдалося. У частині кажуть – майже всі вони тепер у військовій прокуратурі дають свідчення. Інші – на заняттях.

Рядовий Святослав Ковальчук приймав присягу разом із загиблим Олександром. Розповідає, що тієї ночі прокинувся від дивного звуку.

Святослав Ковальчук, солдат:
«Проснувся, почув хрип. Побачив, що сержанти над ним стоять і відхаюють його. Сначала пощочинами били, потім переложили на сусідню кровать, і поки санітар не прибіг, вони йому робили штучне дихання».

Військовослужбовець каже – привести до тями Олександра намагалися ті самі сержанти, що тепер перебувають під слідством. Обидва підозрювані – з Чернігівської області.

З ними був знайомий молодший сержант Михайло Пенюк. Він розповідає, що раніше агресії за співслужбовцями не помічав. Проте версію свою має.

Сергій Пенюк, молодший сержант:
«Я даже не ожидал, что может такое быть. Мы уже тут прожили целый месяц с молодыми до присяги. Было все нормально. И тут не знаю, что случилось. Показывали по телевизору вот эту вот передачу Дедовщина. Может, кто-то хотел попробовать».

Керівник Генштабу запевняє, що до відповідальності притягнуть не лише затриманих сержантів. Говорить – не вийдуть сухими з води і їхні командири.

Сергій Кириченко, начальник Генерального штаба ЗСУ:
«Йде слідство. Я запевняю всіх, що це слідство буде доведено до логічного завершення. І всі ті злочинці, які скоїли злочин, іще раз підкреслюю, всі ті керівники, які своїми діями або бездіями сприяли або дали можливість скоєнню цього злочину, будуть відповідати суворо у відповідності до закону України».

За словами генерал-полковника, це перший за останні два роки випадок, коли солдат української армії гине саме від позастатутних відносин.

Цього року за фактами так званої дідівщини порушили з півтори сотні кримінальних справ. 2006-го з армії не повернулися додому 24 військовослужбовців. Олександр Рибка став двадцять п`ятим...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.