Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Венеціанська комісія розкритикувала законопроект про вибори Партії регіонів

Вибори-2012 7531 перегляд

Опубліковано - 14.09.2011 13:46 | Всі новини | Версія для друку

Венеціанська комісія розкритикувала законопроект про вибори Партії регіонів
Венеціанська комісія розкритикувала законопроект про вибори Партії регіонів
Венеціанська комісія розкритикувала проект закону про вибори до Верховної Ради.

Згідно з попереднім висновком, низка положень законопроекту потребує вдосконалення. При підготовці законопроекту не були враховані попередні рекомендації Венеціанської комісії та ОБСЄ.

Зокрема, залишаються невирішеними такі питання:

обмеження на право бути кандидатом для тих, хто засуджений за навмисний злочин, незалежно від тяжкості злочину;

відсутність чітких критеріїв та строків визначення меж виборчих округів;

відсутність ясності в питанні про можливість оскаржити результати виборів;

відсутність повної інформації про джерела та суми фінансування виборчої компанії.

Крім того, у Венеціанській комісії зазначили занадто часту зміну виборчих правил (повернення до змішаної системи), що може підірвати довіру виборців, політичних партій і громадянського суспільства. У комісії рекомендують приймати такі зміни шляхом широкого і відкритого обговорення в парламенті за участю всіх політичних сил.

Також у законопроекті не був врахований принцип, згідно з яким процедури для виборів всіх рівнів повинні бути зведені в один кодекс.

У Венеціанській комісії вважають закон занадто складним і важким для розуміння учасниками виборчого процесу та членами виборчих комісій, повідомляє ZN.UA.

У той же час, як вважає міністерство юстиції, Венеціанська комісія в цілому схвально оцінила проект закону України "Про вибори народних депутатів України".

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, це констатується у попередньому неофіційному висновку Венеціанської комісії щодо проекту Закону України "Про вибори народних депутатів України.

"В цілому законопроект передбачає детальне регулювання парламентських виборів та включає низку удосконалень виборчого законодавства", - повідомив міністр.

В міністерстві впевнені, що в проекті реалізовано низку рекомендацій щодо удосконалення законодавства про вибори народних депутатів, висловлених раніше різними внутрішніми та міжнародними організаціями, в тому числі Венеціанською комісією та ОБСЄ.

Наразі, за словами міністра юстиції, текст попереднього висновку Венеціанської комісії передано для перекладу українською мовою.

Крім того, попередній висновок комісії розіслано членам робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори з тим, щоб вони могли ознайомитися з висновками європейських колег та надати пропозиції щодо подальшого удосконалення законопроекту.

Як повідомлять у мін’юсті, висновок ґрунтується на коментарях до законопроекту, наданих двома членами Венеціанської комісії – Айварсом Ендзінсом (Aivars Endzins, Латвія) та Срджаном Дармановичем (Srdjan Darmanovic, Чорногорія), а також правовим експертом ОБСЄ – Доном Біссоном (Don Bisson).

Нагадаємо, законопроект передбачає повернення до змішаної системи виборів народних депутатів, зокрема виборів за мажоритарними округами.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.