Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Бабла на всіх не вистачає. Азаров хоче відродити совкові "Берізки"?

Назад в СРСР 6942 перегляди

Опубліковано - 27.09.2011 12:05 | Всі новини | Версія для друку

Такий вгляд мав центральний валютний магазин у столиці СРСР Москві
Такий вгляд мав центральний валютний магазин у столиці СРСР Москві
Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що в Україні потрібно обмежити обіг долара й підсилити розрахункові операції у гривні.

Про це він сказав, коментуючи постанову НБУ щодо обміну валюти з паспортом.

Прем'єр також розповів, що у нього відбулася зустріч з головою Нацбанку Сергієм Арбузовим.

"Я сказав Сергію Геннадійовичу, що є окремі скарги, певні занепокоєння не тільки простих людей, а й з Асоціації українських банків (щодо обміну валюти з паспортом)", - зазначив Азаров.

Тому, за його словами, потрібно розглянути перший досвід і проблеми застосування обміну валют з паспортом.

"У мене не викликає сумнівів, що рішення Національного банку правильне. Треба нарешті серйозно займатись тіньовою економікою, виплатою зарплат в конвертах. Взагалі, долар не повинен ходити в нашій країні як засіб розрахунку. У нас нормальна валюта – це гривня", - наголосив Азаров.

Прем'єр підкреслив, що українська валюта надійна, стабільна, і вона повинна використовуватись при розрахункових операціях в Україні, а долар має застосовуватись для поїздки на відпочинок. "Його обіг у країні повинен бути обмежений", - підкреслив Азаров.

Прем'єр нагадав, що Україна протягом 20 років розраховувалась чужою валютою, а в Європі, за його словами, ніхто не розраховується гривнею, а тільки своєю національною валютою.

Нагадаємо, з 23 вересня обмін валют у будь-якій кількості здійснюється лише за пред'явлення документа, який засвідчує особу.

У свою чергу президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко негативно оцінює рішення про паспортизацію валютних операцій. За його словами, після введення паспортизації деякі банки у п'ять разів зменшили обсяг купівлі-продажу валюти, а на вулиці вийшли "міняйли".
А на цьомц фото 1980 року ми бачимо номенклатурника з глибинки, який тільки-но отоварився у у валютному магазині. Вікна не прозорі, аби не збурювати совєтський народ
А на цьомц фото 1980 року ми бачимо номенклатурника з глибинки, який тільки-но отоварився у у валютному магазині. Вікна не прозорі, аби не збурювати совєтський народ
Від “Аратти”: проФФесіонал Азаров, як годиться, продемонстрував свій традиційний рівень реліктового совка.

Адже, всім, хто має закінчену середню освіту відомо, що будь-яка вільноконвертована валюта є, так би мовити унівесальним платіжним засобом. Тому на Заході мешканцям країн, які не увійшли в єврозону, немає проблем ні з обмінними операціями, ні з розрахунками з платіжних карток. Зусиллями українських клептоманів-урядовців гривня не стала ВКВ і такої перспективи навіть не проглядається "в кінці тунелю".

Проте, введення "дикунської" практики дрібних обмінних операцій за пред'явленням посвідчення особи і контролем особистих даних громадянина є першим кроком до введення совкового адміністративно-бюрократичного регулювання внутрішнього валютного ринку, коли внутрішній курс валют визначався не ринковими законами, а "коефіцієнтом стелі" у кабінеті чиновника.

Нагадаю, що у совку доступ до іноземної валюти і обнних сурогатних платіжних засобів зонішторгівельного банку СРСР мало дуже обмедене коло громадян, ретельно перевірених КДБ(бо інакше за кордон ніхто потрапити не міг). Для таких громадян існувала спеціальна мережа магазинів "Берізка", в яких, за посвідченням особи зазначені громадяни і члени їхніх сімей мали змогу придбати товари за іноземну валюту та сурогантні платіжні засоби завнішторгбанку.

Отже, нам цікаво: куди ж ми прямуємо Миколо Яновичу, у роки вашої комсомольської юності? Що, бабла у ВКВ вже не вистачає для "своїх пацанів"?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.