Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Луганськ може залишитися без швидкої допомоги

Регіональні новини Регіон: Луганська область 9428 переглядів

Опубліковано - 4.12.2006 21:50 | Всі новини | Версія для друку

Луганськ може залишитися без швидкої допомоги
Луганськ може залишитися без швидкої допомоги
Біди бюджету можуть залишити без швидкої допомоги Луганськ – через жебрацьку зарплату звільняються останні ентузіасти.

20 років луганська швидка не отримувала медичного обладнання, лікарі досі змушені користуватися багаторазовими шприцами. А авто, які ні за що ремонтувати, можуть зупинитися будь-якої миті.

Лікарі луганської швидкої волають про допомогу. В області бракує грошей на медицину. Автомобілям "швидкої" - по кілька десятків років. Ремонтувати застарілий автопарк медикам доводиться самотужки, заробляючи гроші приватним транспортуванням хворих. Не в кращому стані й обладнання "карет швидкої". Апаратура ледь працює, а ліків не вистачає. До того ж, луганські медики досі змушені користуватися багаторазовими шприцами.

Валентин Померанцев, головний лікар Луганської міської станції швидкої медичної допомоги: "Що стосується устаткування – це кардіографи, дефібрилятори, дихальне, кардіо-дихальне устаткування, за останні, боюся навіть говорити, років зо 20, не оновлювалося. Декілька кардіографів було закуплено, але це - краплинка в океані".

Ще одна проблема луганської "швидкої" - масове звільнення лікарів. Медиків не влаштовує мізерна зарплата – 360 гривень на місяць. Лише минулого тижня покинули роботу четверо фахівців. Лікарі їдуть працювати до Росії, де отримують втричі більше грошей.

Анатолій Морозов, лікар швидкої медичної допомоги: "Все це вдарить по населенню, тому що кількості лікарів буде просто фізично не вистачати з-за технічних причин. Це буде негативно впливати на якість обслуговування населення".

Тим часом, негайної медичної допомоги у Луганську потребують дедалі більше людей. Щодня в місто виїжджають тридцять чотири бригади "швидкої". За добу надходить понад чотири сотні викликів. Наступного року луганська "швидка" відзначатиме 80-річний ювілей. Лікарі побоюються, що до того часу не буде кому відповідати на дзвінки за телефоном "03".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.