Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. Апеляційний суд відбілив Кучму

Правосуддя 8996 переглядів

Опубліковано - 20.01.2012 15:05 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. Апеляційний суд відбілив Кучму
Справа Гонгадзе. Апеляційний суд відбілив Кучму
Апеляційний суд Києва визнав законним рішення Печерського районного суду столиці, який скасував постанову першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна про порушення кримінальної справи відносно колишнього Президента України Леоніда Кучми.

Відповідну ухвалу сьогодні оголосила колегія суддів Апеляційного суду Києва, не задовольнивши відповідні скарги на рішення суду першої інстанції адвоката Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко, Генеральної прокуратури, журналіста Олексія Подольського та адвокатів екс-майора Миколи Мельниченка Павла Сичова і Миколи Неділька.

Відповідне рішення міститься у резолютивній частині ухвали суду. Її повний текст буде оголошено 25 січня о 12.00.

Між тим, адвокат Мирослави Глнгадзе Валентина Теличенко оскаржить сьогоднішню ухвалу Апеляційного суду м. Києва, якою визнано законним рішення Печерського районного суду столиці щодо скасування постанови Генеральної прокуратури про порушення проти екс-Президента України Леоніда Кучми кримінальної справи за підозрою до причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це вона заявила в інтерв’ю журналістам після завершення сьогоднішнього судового засідання колегії суддів Апеляційного суду столиці.

«Вважаю рішення незаконним, оскільки Кримінально-процесуальний кодекс передбачає касацію, будемо її подавати обов’язково», - сказала Теличенко.

Як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура в березні 2011 року порушила кримінальну справу стосовно Кучми. Його звинувачували у перевищенні влади і службових повноважень, які призвели згодом до вбивства журналіста Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 року). Кучмі було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

16 листопада адвокати колишнього Президента Сергій Ульянов і Віктор Петруненко подали скаргу до Печерського райсуду Києва про скасування постанови щодо порушення кримінальної справи стосовно Л.КУЧМИ у зв`язку з її безпідставністю.

14 грудня 2011 року Печерський райсуд вирішив, що Генпрокуратура безпідставно порушила кримінальну справу проти Л.КУЧМИ.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.