Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прокурор відчув на собі що таке українське правовсуддя. І засмутився.

Правосуддя 8909 переглядів

Опубліковано - 20.12.2006 16:37 | Всі новини | Версія для друку

Прокурор відчув на собі що таке українське правовсуддя. І засмутився.
Прокурор відчув на собі що таке українське правовсуддя. І засмутився.
Колишній прокурор Донецької області Олексій Баганець заявляє, що в Донецьку діє не державна, а “донецька” законність.

Так він прокоментував сьогоднішнє рішення Апеляційного суду Донецької області відхилити скаргу Генпрокуратури і залишити чинним рішення Кіровського районного суду м. Донецька про поновлення на посаді прокурора області Віталія Мурзи.

“Я цього рішення чекав. Я не вважаю це рішення законним. Це ще раз підтверджує, що в Донецьку існує не державна законність, а Донецька”, - сказав Баганець.

За його словами, він має намір оскаржити рішення донецького суду у Вищому адміністративному суді.

Нагадаємо, що сьогодні, 20 грудня, Донецький апеляційний суд визнав законним рішення Кіровського районного суду про поновлення на посаді прокурора Донецької області Віталія Мурзи.

Генеральний прокурор України Олександр Медведько 20 жовтня 2006 року поновив на посаді прокурора Донецької області Мурзу за рішенням суду, звільнивши з цієї посади Олексія Баганеця. Одночасно Генпрокуратура подала скаргу на рішення суду.

Мурза був звільнений з посади прокурора області в 2005 році тодішнім Генпрокурором Святославом Піскуном. Пізніше Мурза оскаржив своє звільнення в Кіровському районному суді м. Донецька.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.