Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Сьогодні суд Києва розгляне справу про катастрофу Ту-154 над Чорним морем

Правосуддя 8969 переглядів

Опубліковано - 9.04.2012 05:08 | Всі новини | Версія для друку

Сьогодні суд Києва розгляне справу про катастрофу Ту-154 над Чорним морем
Сьогодні суд Києва розгляне справу про катастрофу Ту-154 над Чорним морем
Київський апеляційний господарський суд в понеділок продовжить розгляд скарги російської авіакомпанії Сибір (S7 Аirlines) на рішення київського суду першої інстанції, який не визнав провину українських військових в катастрофі пасажирського лайнера Ту-154 2001 року.

Адвокати міністерства оборони України й російської авіакомпанії раніше вже виступили з поясненнями перед судом. Сторони в понеділок, як очікується, продовжать обмінюватися питаннями по суті апеляційної скарги.

Літак Ту-154 авіакомпанії «Сибір», що виконував рейс Тель-Авів – Новосибірськ, зазнав катастрофи у жовтні 2001 року. Загинули всі 66 пасажирів і 12 членів екіпажу. Комісія Міждержавного авіаційного комітету встановила, що лайнер над Чорним морем збила ракета, запущена українськими військовими, які проводили в той день навчання в Криму: українські військові переплутали пасажирський літак з навчальною мішенню. Україна через деякий час після трагедії, не чекаючи результатів розслідування, виплатила сім’ям жертв моральну компенсацію в розмірі 200 тисяч доларів на кожного загиблого.

Проте Господарський суд Києва на початку вересня 2011 року відмовитися задовольнити позов російської авіакомпанії про стягнення матеріальної шкоди з Міноборони та Держказначейства України за катастрофу лайнера. «Сибір» ще в 2004 році подала позов, в якому вимагала стягнути з українських властей 15,32 мільйона доларів за збитий літак. Співробітники Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) торік провели повторну експертизу, яка встановила, що українська ракета не могла збити пасажирський літак.

Українські експерти посилаються на дані контролю РЛК Геленджик від 4 жовтня 2001 року, згідно з якими в повітряному просторі за 30 секунд до вибуху спостерігався невідомий об’єкт на відстані 49,9 кілометра від місця катастрофи. Експертиза КНДІСЕ встановила, що якби невідомим об’єктом була ракета 5В28 ЗРК С-200В українських військ, то вона не могла за 30 секунд за своїми тактико-технічним характеристиками подолати відстань до літака й уразити його. Суд першої інстанції прийняв експертизу українських фахівців як доказ.

Винні у загибелі літака досі не встановлені. Генеральна прокуратура України у 2004 році винесла постанову про припинення розслідування справи, але це рішення скасував Військовий суд Київського гарнізону, не погодившись з висновками слідства. У 2007 році генеральна прокуратура закрила кримінальну справу за фактом авіакатастрофи лайнера в зв’язку з відсутністю складу злочину.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.