Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Відлуння катастрофи. Більше половини українців відчувають наслідки Чорнобиля

Громадська думка 8591 перегляд

Опубліковано - 25.04.2012 16:22 | Всі новини | Версія для друку

Відлуння катастрофи. Більше половини українців відчувають наслідки Чорнобиля
Відлуння катастрофи. Більше половини українців відчувають наслідки Чорнобиля
Через 26 років від дня аварії на ЧАЕС більше половини українців стверджують, що все ще відчувають на собі негативні наслідки Чорнобильської катастрофи. Тільки 1% українців вважають, що влада виконує зобов’язання перед ліквідаторами та постраждалими.

За даними дослідження агентства IFAK, 52% жителів України зазначили, що в даний час відчувають на собі, своїх дітях і родичах негативний вплив аварії на Чорнобильській атомній станції.

При цьому серед жителів західних і центральних регіонів частка людей, які відчувають негативний вплив Чорнобильської катастрофи, більша, ніж на Сході та Півдні країни (Захід і Центр — 64%; Схід і Південь — 44%).

Майже половина жителів України (45%) упевнені в тому, що чинна українська влада взагалі не виконує зобов’язань щодо ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС і потерпілих в чорнобильській катастрофі (Захід і Центр — 53%; Схід і Південь — 39%). Ще 42% зазначили, що українська влада в чомусь виконує свої зобов’язання перед чорнобильцями, а в чомусь ні.

Тільки 1% опитаних впевнені, що влада України виконує зобов’язання перед ліквідаторами та постраждалими у чорнобильській катастрофі в повному обсязі.

У грудні 2011 року відвідування Чорнобильської зони було офіційно дозволено, однак, більшість українців в цілому не схвалюють це рішення. Так, 56% респондентів зазначили, що негативно ставляться до відкриття Чорнобильської зони і самі б не стали відвідувати цю територію. Схвалюють відкриття чорнобильської зони, але самі не відвідували б зону ЧАЕС 19% опитаних. Ставляться позитивно до відвідувань Чорнобильської зони і хотіли б самі туди вирушити 12% респондентів.

Опитування було проведено українським офісом міжнародного дослідницького агентства IFAK (ІФАК). В рамках дослідження з 9 по 23 квітня 2012 року методом телефонного опитування було опитано 1000 респондентів. Цільова аудиторія дослідження — жителі міст України чисельністю 50 тис. осіб і більше у віці від 18 до 60 років (усі області України та АР Крим). Помилка вибірки складає ± 3,2% (рівень довірчої ймовірності Р = 0,954).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.