Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Подробиці авіакатастрофи в Бородянці, в якій загинуло п’ятеро людей

Надзвичайна подія Регіон: Київська область 10468 переглядів

Опубліковано - 11.06.2012 10:37 | Всі новини | Версія для друку

Фото -  Reuters
Фото - Reuters
Авіакатастрофа поблизу Бородянки на Київщині сталась у момент, коли літак Л-410 із парашутистами вже йшов на аварійну посадку. На борту було 18 парашутистів - досвідчені інструктори, спортсмени, один іноземець, двійко любителів спортсменів і двоє членів екіпажу.

Загинув пілот та четверо парашутистів. Тих, хто вижив, із тяжкими травмами доправили до районної лікарні. У них травми кінцівок, кісток тазу, травми хребта, черепно-мозкові травми.

На момент злету літака з парашутистами з аеродрому в Бородянці погода була льотною і диспетчер дав дозвіл на виліт. Піднявшись на висоту, через 10-15 хвилин пілоти отримали попередження про грозу і вирішили повернутися на базу.

При здійсненні посадки літак потрапив у буревій і здійснив жорстку посадку. Літак впав на поле днищем, розламався, але не загорівся.

"З літака витекло паливо. Слава Богу, що вдалося уникнути вибуху. Адже постраждалі перебували серед уламків, і якби паливо загорілося - жертв могло бути набагато більше", - кажуть рятувальники.

Це був другий підйом борту за день, розповідають очевидці, і баки не були критично наповнені. Це і досвідченість пілота врятувала п’ятнадцятьох - він встиг попередити людей, аби ті пристебнулися. Про це кажуть рідні і друзі тих, хто потрапив в авіакатастрофу.

Чому літак потрапив у грозу, з’ясує слідство. Хоча дозвіл на виліт борт отримав, і на той момент грози не було, Укргідрометцентр ще о 9-й ранку попередив: в найближчі дві години і до кінця доби на Київщині можливі грози, сильні зливи, град та шквали.

Місцеві стверджують, що на Бородянку обрушився справжній смерч. "Звідти ніхто не зміг би вилетіти! Це точно був смерч! За лічені секунди все потемніло, здійнявся жахливий вітер, все навколо стало зносити і закручувати в повітрі. Було дуже страшно", - розповідає мешканка Бородянки Ольга.

Місце катастрофи досліджують міліція, МНС та прокуратура. Відкрили кримінальну справу за фактом порушення правил руху, що призвело до загибелі людей. Попередньо причиною називають погодні умови, решту факторів з’ясують під час слідства.
Фото -  Reuters
Фото - Reuters
У Бородянці загинули чотири парашутисти і пілот літака

За словами голови Київської ОДА Анатолія Присяжнюка, загинули 45-річний Микола Кабанець, 37-річний Олександр Борцов, 40-річний Ігор Компанієць, 35-річний Павло Міщенко, а також один з пілотів літака Олександр Федонян. Усі - кияни.

Решту 15 осіб з травмами направили до лікарні. Серед них тренер парашутного спорту з Австрії Фабіан Райдел, хлопці з Києва, Вінниці, Хмельницького, Рівного, Кременчука. У всіх парашутистів був різний рівень підготовки: для когось це був перший стрибок, а в когось за спиною їх тисячі.

"У одного з потерпілих - перелом третього і четвертого шийного хребців, його в першу чергу перевезуть в обласну лікарню, там є умови для операції. Ще в одного травма грудної клітки та черевної порожнини. У решти - переломи рук, ніг, закриті черепно-мозкові травми, забиття, садна. Всі вони в шоці", - говорить начальник облздорову Київщини Олег Ременников.

У батьків і брата Святослава Кіраля, який мав стрибнути вперше, були погані передчуття. "Коли почалася гроза, ми відразу подумали: як вони там, - але заспокоювали себе тим, що їм не дозволять летіти в таку погоду, - сказала Ірина Кіраль, яка зі сльозами на очах раз у раз запитувала у медиків, наскільки серйозні травми у сина. - Святослав не був професіоналом, він повинен був стрибати вперше. І тут таке". А ось загиблий Олександр Борцов стрибав з парашутом більше тисячі разів.

Знайомі парашутистів, які також приїхали в лікарню, обговорювали, що літаку нібито рекомендували летіти на інший аеродром, в Гостомель, але він вирішив повернутися в Бородянку.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.