Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Здобутки проФФесіоналів. Медиків позбавили “оздоровчих”

Влада Регіон: Хмельницька область 11372 перегляди

Опубліковано - 3.08.2012 10:53 | Всі новини | Версія для друку

Здобутки проФФесіоналів.  Медиків позбавили “оздоровчих”
Здобутки проФФесіоналів. Медиків позбавили “оздоровчих”
У медичних закладах Хмельницької області зростає протестна активність, зокрема, серед молодшого медперсоналу.

Про це повідомили у відділенні Національної служби посередництва і примирення у Хмельницькій області з посиланням на власні результати досліджень стану соціально-трудових відносин в медичних закладах краю.

Протестну активність в медичних закладах НСПП пояснює застосуванням окремих положень постанови Кабінету міністрів України від 11.05.2011 р. № 524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» та спільного наказу Мінпраці та МОЗ України від 05.10.2005 р. № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та соціального захисту населення» в частині, що стосується виплати матеріальної допомоги на оздоровлення під час надання щорічної відпустки.

Зокрема, зазначеною постановою КМУ передбачено, що з 01.01.2012 р. медичним і фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів (установ) виплачується матеріальна допомога на оздоровлення у розмірі посадового окладу. Натомість, відповідно до наказу Мінпраці та МОЗ № 308/519, працівникам молодшого медперсоналу допомога на оздоровлення може виплачуватись лише в межах затвердженого для медичного закладу фонду економії заробітної плати. Проте сьогодні у більшості медичних закладів та установ, такі фонди або відсутні, або на них немає коштів.

Таким чином, склалась ситуація, коли при наданні щорічної відпустки лікарям та середньому медперсоналу виплачується матеріальна допомога на оздоровлення, а молодшому медперсоналу – ні. Зазначена обставина негативно впливає на соціальні настрої всередині трудових колективів медичних установ (закладів), а також призводить до виникнення конфліктів між цими категоріями медпрацівників. За моніторинговими даними відділення НСПП, подібні факти мають місце в медичних закладах міста Хмельницького (Хмельницька міська лікарня, Хмельницька міська дитяча лікарня, Хмельницька міська станція швидкої меддопомоги) та практично у всіх ЦРЛ області.

Як приклад, у липні 2012 р. 136 працівників молодшого медперсоналу Хмельницької міськлікарні звернулись до Федерації профспілок Хмельницької області, обласної організації працівників охорони здоров’я України та відділення НСПП в Хмельницькій області з колективною скаргою щодо надання допомоги у врегулюванні розбіжностей соціально-трудового характеру, зокрема виплати матеріальної допомоги на оздоровлення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.