Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Липи на Хрещатику не вижили у «чистому повітрі», яким дихають кияни

Довкілля Регіон: м.Київ 19767 переглядів

Опубліковано - 22.08.2012 14:53 | Всі новини | Версія для друку

Липи на Хрещатику не вижили у «чистому повітрі», яким дихають кияни
Липи на Хрещатику не вижили у «чистому повітрі», яким дихають кияни
На Хрещатику зріжуть всі липи, а потім замінять їх стійкими каштанами сорту «Бріоті».

Про це розповів генеральний директор комунального об´єднання «Київзеленбуд» Михайло Царенко, повідомили у КМДА.

За його словами, таке рішення було ухвалено з метою поліпшення стану зелених насаджень у центральній частині міста.

«Комісія оглянула зелені насадження на території Шевченківського району. Це обстеження пов´язане з втратою декоративної цінності вуличних зелених насаджень на Хрещатику. Фахівці замінять сухостійні дерева на каштани «Бріоті», які не пошкоджуються каштановою мінуючою міллю. Вже сьогодні розпочато роботи зі знесення сухостійних лип», - пояснив Михайло Царенко.

За його словами, питання про заміну лип каштанами «Бріоті» було підтримано на засіданні комісії з напрацювання пропозицій щодо поліпшення стану зелених насаджень на вулиці Хрещатик.

Як повідомлялося раніше, перед Євро-2012 на центральній вулиці Києва, від Бессарабської до Європейської площі, масово вирубали 94 молоді липи. У «Київзеленбуді» повідомили, що висаджені у 2007 році липи стали «втрачати свою декоративну привабливість», а багато із них просто засохло. Причиною цьому послужило «велике техногенне навантаження» на дерева, викликане загазованістю повітря, а також засоленість ґрунту.

Довідка: каштан сорту «Бріоті» - листопадне дерево середнього розміру з округлою або пірамідальною закритою кроною. Висота дорослого дерева - 10-15 м, ширина 8-12 м. Цвітуть дерева наприкінці травня. Квітки - криваво-червоного відтінку. Стійкий до міських умов, диму, газу та посухи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.