Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На мешканців Кремечуга згубно діє квартирне питання

Кримінал 6981 перегляд

Опубліковано - 4.01.2007 11:32 | Всі новини | Версія для друку

На мешканців Кремечуга згубно діє квартирне питання
На мешканців Кремечуга згубно діє квартирне питання
У місті Кременчук Полтавської області затримано трьох осіб, які 11 грудня захопили та примусово утримували в заручниках мешканця Дніпропетровська і вимагали від нього передати їм право власності на однокімнатну квартиру.

Про це повідомив начальник Кременчуцького міського управління міліції Василь Овчаренко.

Двоє із затриманих - місцеві мешканці, третій - мешканець Дніпропетровська. Як розповів Овчаренко, після звільнення заручник повідомив, що 11 грудня із Дніпропетровська до Кременчука, під приводом квартирного обміну, його привезли цигани. Зачинивши чоловіка у хаті, вони почали підсипати йому в їжу сильнодіючі лікарські препарати.

"Мешканець Дніпропетровська мав там 1-кімнатну квартиру в елітному районі. Чоловік не має дружини та дітей, заробляв на життя збиранням пляшок та макулатури. На початку грудня 2006 року він познайомився з циганом Раджем, який згодом запропонував йому обміняти квартиру в елітному районі на простішу з доплатою", - зазначив Овчаренко.

Чоловік погодився, і вони поїхали по Дніпропетровську "розглядати варіанти". Їздячи по місту, молодики, за словами Овчаренка, поїли довірливого чоловіка соком з клофеліном. Коли клієнт був "готовий", вони привезли його до Кременчука. "Ввічливі" господарі часто пропонували чоловікові випити чогось міцного, але той не вживав алкоголю взагалі.

Одного разу його хотіли нагодували хлібом з маслом. Скуштувавши бутерброд, в’язень зрозумів, що в масло щось підсипано, оскільки воно неприродно гірчило. При обшуку помешкання було знайдено декілька упаковок клофеліну та інших препаратів, частина з них вже була використана, повідомив Овчаренко.

Остаточно зрозумівши, що нова квартира йому не "світить", чоловік намагався втекти додому. Коли охоронці втратили пильність, він тихенько вийшов з будинку. Однак через декілька годин чоловіка впіймали на залізничному вокзалі й повернули назад. Після спроби втечі чоловіка побили і забрали взуття та одяг. Весь час "підприємці" вимагали підписати документи на переоформлення дніпропетровської квартири.

Після тижнів ув’язнення чоловікові пощастило зв’язатися з міліціонерами - він викинув з кватирки на першому поверсі будинку майже під ноги міліціонерам папірець з написом: "Я Степан, подзвоніть у міліцію, я заручник, врятуйте, врятуйте мене", - розповів Овчаренко.

За словами міліціонера, через чотири хвилини будинок було оточено, а група захоплення увірвалася в квартиру. В помешканні правоохоронці знайшли 56-річного заручника Степана зі слідами побоїв та затримали 28-річного Раджа, що був за охоронця. Згодом були затримані ще двоє підозрюваних.

"Кременчуцькі правоохоронці поїхали до Дніпропетровська. Виявилось, що Степанова квартира вже має нового власника з усім необхідним пакетом документів, з неї винесено всі речі, а у районному відділенні міліції порушено справу про без вісті зниклого попереднього господаря. До міліції звернулися сусіди Степана, коли перестали його зустрічати", - зазначив Овчаренко.

За фактом утримання в неволі людини порушено кримінальну справу. Наразі проводиться подальша перевірка та пошуки організатора групи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.