Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кількість прихильників “приєднання” Криму до Росії тане на очах

Громадська думка Регіон: Автономна республіка Крим 8823 перегляди

Опубліковано - 12.09.2012 16:12 | Всі новини | Версія для друку

Кількість прихильників “приєднання” Криму до Росії тане на очах
Кількість прихильників “приєднання” Криму до Росії тане на очах
Уперше за 21 рік незалежності кількість кримчан, які хочуть бачити півострів автономією в складі України, склала 40% і перевищила кількість тих, хто бажає бачити його російською автономною одиницею (38%).

Про це свідчить нове соцопитування, зроблене на замовлення ООН.

Дослідження, яке замовило представництво Програми розвитку ООН у Криму, провела компанія Research&Branding Group.

"Перша половина поточного року стала переломною у сприйнятті населенням Криму політико-правового статусу півострова, – йдеться у підсумках дослідження. – Так, в порівнянні з червнем 2011 року, питома вага прибічників автономного статусу Криму у складі РФ зменшилась на 15% (до 38%) на користь прибічників кримської автономії у складі України, чисельність яких зросла на 14% (до 40%)".

При цьому вдвічі – до 13% – збільшилась частка опитаних, які вважають оптимальним нинішній статус півострова, і на 7% – до 27% – тих, хто виступає за розширення прав автономії у складі України.

Тенденція зниження кількості прибічників автономного статусу Криму в складі Росії бере початок з кінця 2011 року, кажуть автори дослідження.

Кількість прибічників незалежності Криму залишилась стабільною – 9,9%.

За даними соціологів, у червні 2012 року також виріс показник відчуття захищеності колективних етнічних прав. Порівняно з минулим роком, удвічі (до 11%) зменшилась частка опитаних, що заявили про утиски етнічних прав росіян.

Стабільною залишилася ситуація щодо українців та кримських татар: частка респондентів, які відчувають утиски в цьому сегменті становить 2,1% та 5,4% відповідно. Жодної дискримінації на етнічному ґрунті не відчувають 56,4% опитаних проти 49,8% у минулому році.

Опитування тривало в травні-червні 2012 року. В ньому взяли участь 1200 людей віком від 18 років з різних районів Криму.

Населення Кримського півострова – близько 2 млн осіб. За даними перепису 2001 року, 58,5% з них – росіяни, 24,3% – українці, 12,1% – кримські татари, решта – представники інших національностей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.