Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


NASA буде проектувати людиноподібних роботів для космічних місій

Технології 8202 перегляди

Опубліковано - 17.09.2012 21:01 | Всі новини | Версія для друку

NASA буде проектувати людиноподібних роботів для космічних місій
NASA буде проектувати людиноподібних роботів для космічних місій
Американське космічне агентство NASA виділило вісім грантів на робототехнічні проекти на загальну суму у 2,7 мільйона доларів - серед переможців відбору, зокрема, розробки деталей для людиноподібних роботів, йдеться в повідомленні агентства.

У рамках національної програми з підтримки розвитку робототехніки National Robotics Initiative NASA спільно з Національним науковим фондом (NSF) вибрало вісім проектів, які отримали гранти обсягом від 150 тисяч до 1 мільйона доларів.

Переможцями відбору стали кілька проектів з розробки "скелетів" та систем пересування для людиноподібних роботів, які могли б замінити людину під час роботи у небезпечних умовах.

Крім того, фінансування отримали розробники системи розпізнавання загроз рельєфу місцевості на відстані для марсоходів та інших роверів, "шкіри" для роботів, необхідної для спрощення механізму зворотного зв’язку, а також група, яка розробить "робомотузки" - довгих, тонких і м’яких роботів, здатних, наприклад, проникати у місця, недоступні звичайним "скелетним" роботам.

"Автоматичний астронавт NASA, Робонавт, на борту Міжнародної космічної станції уже проходить випробування, щоб потім допомагати астронавтам і звільняти їх час для наукових експериментів та складних інженерних робіт.

Нові проекти, відібрані у рамках National Robotics Initiative, допоможуть нам у досягненні нових цілей - місії на астероїд у 2025 році та пілотованого польоту на Марс у 2035 році", - заявив директор з технологій NASA Мейсон Пек (Mason Peck).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.