Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Увечері - відео з в`язниці по ТБ, вранці - відставка профільного міністра. Не в Україні, - в Грузії

Новини Сакартвело 21092 перегляди

Опубліковано - 19.09.2012 15:03 | Всі новини | Версія для друку

Хатуна Калмахелідзе
Хатуна Калмахелідзе
Міністр з виконання покарань, пробації та юридичної допомоги Грузії Хатуна Калмахелідзе подала у відставку у зв’язку з фактами нелюдського поводження з ув’язненими, виявленими в Глданській в’язниці в Тбілісі.

Про це повідомляють «Новости-Грузия» з посиланням на грузинські ЗМІ.

«Я прийняла це рішення, тому що відчуваю свою відповідальність перед суспільством за те, що відбувалося в тюрмі», - заявила Калмахелідзе на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

МВС Грузії у вівторок повідомило, що у в’язниці розкриті факти нелюдського поводження з ув’язненими. За даними слідства, група співробітників в’язниці «нелюдськи поводилася з ув’язненими і знімала це на відео».

МВС виклало на своєму сайті деяку частину відеоматеріалів, із застереженням, що це - мінімальна частина матеріалів, якими володіє слідство, тому що інші кадри неприпустимі для громадського перегляду. Однак, увечері телеканали «Маестро» і «Дев’ятий канал» показали у своєму ефірі шокуючі кадри жорстокого побиття і зґвалтувань в особливо збоченій формі, заявивши, що мають повну відеоверсію того, що відбувається в Глданській колонії. Телеканали повідомили, що отримали кадри від колишнього співробітника в’язниці, який в даний час знаходиться в Бельгії.

Упродовж ночі в Тбілісі та інших містах Грузії відбулися акції протесту з вимогою захисту прав людини, покарання винних і відставки з посади міністра з виконання покарань Хатун Калмахелідзе. В акціях прийняло участь кількасот протестувальників.

Головна прокуратура Грузії затримала 10 співробітників Департаменту з виконання покарань, у тому числі заступника керівника департаменту та директора Глданської в’язниці № 8, у справі про нелюдське поводження з ув’язненими.

Слідство ведеться за статтями КК Грузії: 144 прима - "катування" та 144 (частина 3) - "нелюдське або принизливе поводження".

Президент Грузії Михайло Саакашвілі пообіцяв суворо покарати всіх причетних до справи про тортури ув’язнених у Глданській в’язниці (установа з виконання покарань №8), - йде мова в спеціальній заяві Президента, поширеній в ніч на середу, 19 вересня.

"Те, що відбулося в Глданській в’язниці, вразило мене", - заявив Саакашвілі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Новини Сакартвело»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.