Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці найбільше скаржаться на корупцію, дискримінацію та катування

Громадська думка 7202 перегляди

Опубліковано - 22.10.2012 21:12 | Всі новини | Версія для друку

Українці найбільше скаржаться на корупцію, дискримінацію та катування
Українці найбільше скаржаться на корупцію, дискримінацію та катування
За результатами проведеного опитування в межах кампанії “Права людини в Україні: твій голос важливий”, українці найбільше скаржаться на корупцію, дискримінацію та катування.

Про це повідомляє Українська гельсінська спілка.

Як показало дослідження, практично кожен українець протягом останніх чотирьох років зіштовхнувся з порушенням своїх прав – так заявили 59,6% опитаних на вулиці та 75,4% респондентів в інтернеті.

Найбільшим порушенням своїх прав учасники вуличного опитування вважають «низькі соціальні виплати – пенсії, соціальні допомоги тощо» (22,5%), «корупцію» (13,4%), «погане медичне обслуговування» (10,7%).

Щодо інтернет-користувачів, то вони виділили відсутність права на справедливий суд як найбільше порушення прав людини. На другому місці за частотою згадування – «корупція», «відсутність чи обмеження свободи слова» та «наша влада – порушення прав».

Крім того, учасники опитування вважають, що держава не захищає їх від дискримінації за різними ознаками (інвалідність, вік, соціальний статус тощо), а також від катувань в міліції.

Опитування відбувалося одночасно в інтернеті: на сторінці Центру інформації про права людини, у соціальних мережах, а також на вулицях шести міст України – в Києві, Львові, Херсоні, Сімферополі, Сумах та Луганську. Участь в опитуванні взяли близько чотирьох тисяч осіб.

Результати дослідження будуть передані країнам-учасницям ООН, які 24 жовтня в Женеві під час Універсального періодичного огляду оцінюватимуть, як Україна дотримується прав людини.

Як повідомлялося раніше, 25 червня Рада Міністрів закордонних справ ЄС ухвалила Стратегічні рамки з прав людини та демократії, а також План дій щодо їхньої практичної реалізації. На початку червня Високий представник ЄС Кетрін Ештон в Європарламенті заявила, що вперше призначить «тематичного» спеціального представника з прав людини.

Нагадаємо, у звіті Freedom House про стан демократії в країнах, які здійснюють перехід до демократії, вказано, що ВікторЯнукович «путінізує» Україну.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.