Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


12 січня - 100-річчя від дня народження Сергія Корольова

Суспільне життя Регіон: Житомирська область 16818 переглядів

Опубліковано - 10.01.2007 15:30 | Всі новини | Версія для друку

12 січня - 100-річчя від дня народження Сергія Корольова
12 січня - 100-річчя від дня народження Сергія Корольова
У день 100-річчя Сергія Корольова відвідати Музей Космонавтики в Житомирі можна буде безкоштовно.

12 січня громадськість широко відзначить 100-річчя від дня народження Сергія Павловича Корольова - вченого зі світовим ім'ям. У цей день планується безліч заходів, присвячених пам'яті Корольова.

Уже о 10 ранку відбудеться покладання квітів до пам'ятника Корольова, а з 11 годин Музей Космонавтики в Житомирі відкриє двері для всіх бажаючих. Подивитися експозицію можна буде безкоштовно.

19 січня в Житомир приїдуть численні гості, у тому числі, родичі Корольова, учені, космонавти.

За інформацією прес-служби держадміністрації, 20 січня в кінотеатрі передбачається також безкоштовний показ фільму "Корольов", а в Житомирському державному технологічному університеті пройде 4 Міжнародна науково-практична конференція "Практична космонавтика і високі технології".

Адреса Музею Космонавтики ім.С.П.Корольова:

Житомир, 10008, вул. Дмитрівська, 5.

Тел.: +380 (412) 37-95-23, 37-20-30, 37-26-53.

Музей працює щодня з 1000 до 1800, перерва з 1300 до 1400.

Вихідний день - понеділок

Інтернет-сайт - www.cosmosmuseum.info

Звернення Оргкомітету
Музей Космонавтики імені С.П.Корольова
Музей Космонавтики імені С.П.Корольова
ШАНОВНІ ДОБРОДІЇ !

На Житомирщині завжди з великою шаною ставилися до увічнення пам'яті свого видатного земляка. Музей космонавтики імені С.П.Корольова став одним із найхарактерніших штрихів у портреті нашого краю, одним із осередків його духовного та культурного життя, добре знаним і популярним не тільки в місті та області, а й за межами України. Однак на заваді нормального функціонування музею, його подальшого розвитку стоїть відсутність необхідних робочих площ. Музей гостро потребує розширення, розбудови, але коштів на це держава не має.

У ході підготовки до 100-річчя С.П.Корольова відкрито спеціальний рахунок для надходження благодійних коштів:

р/р 35424003002534 УДК
МФО 811039
код 04813361

Музей Космонавтики імені С.П.Корольова звертається до місцевих рад, підприємств, організацій, бізнесменів, підприємців, - до всіх, хто любить рідний край, пишається його славою! Закликаємо долучитися до славної справи примноження культурного спадку Житомирщини і внести свій вклад на благодійний рахунок.

Наш музей може бути ще кращим, ще цікавішим, ще більш вражаючим. І він таким стане! Це стане гідним внеском земляків С.П.Корольова у справу відзначення 100-річчя з дня його народження.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.