Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Регіонали» звинуватили Одеський істфак у пропаганді націоналізму

Назад в СРСР Регіон: Одеська область 9364 перегляди

Опубліковано - 31.10.2012 15:57 | Всі новини | Версія для друку

«Регіонали» звинуватили Одеський істфак у пропаганді націоналізму
«Регіонали» звинуватили Одеський істфак у пропаганді націоналізму
Відносно високий результат партії «Свобода» на виборах у 135 окрузі, який охоплює Приморський район Одеси, обумовлений «промиванням мізків» студентам викладачами істфаку Одеського національного університету ім. Мечникова.

Згідно з попередніми результатами виборів, найбільшу кількість голосів в Одесі «Свобода» отримала саме в 135-му виборчому окрузі - 5,94%, найменше - у 136-му (Суворовському) окрузі - 4,30%, пише сайт «Одесит», який пов´язують з головою фракції Партії регіонів в Одеській міськраді Геннадієм Трухановим, який за попередніми даними ЦВК, переміг на окрузі № 136 в Одесі.

«Чому Приморський район? Відповідь проста: саме тут зосереджені майже всі вищі навчальні заклади міста (з гуртожитками, в яких тимчасово і зареєстровані студенти). Як відомо, молодь апріорі - протестний електорат. А студенти, з промитими викладачами кафедр історії України мізками, - подвійно протестний електорат», - пише видання.

На думку автора, «саме на історичних кафедрах одеських вишів, а також на історичному факультеті Одеського національного університету ім. Мечникова зосереджені найпалкіші прихильники різних націоналістичних організацій».

«Саме вони, як свідчать численні приклади, і виводили на різні мітинги і ходи молодь», - йдеться в статті.

У свою чергу декан історичного факультету ОНУ В´ячеслав Кушнір заявив виданню «Думская», що не вважає подібні висловлювання «звинуваченнями». «У нас факультет аполітичний. Ми не запрошуємо до нас політичних діячів, не організовуємо і не беремо участі ні в яких політичних акціях. Якщо хтось за межами факультету має якісь політичні уподобання, це його особиста справа як громадянина», - підкреслив він.

Декан також додав, що під час навчального процесу викладачі факультету керуються виключно державними стандартами, в чому може переконатися кожен охочий.
Нагадаємо, ВО «Свобода» згідно з опрацьованими ЦВК 98,42% протоколів набирає 10,38% голосів і проходить у Верховну Раду.

Раніше прем´єр-міністр, лідер Партії регіонів Микола Азаров пояснив можливу радикалізацію суспільства в Україні, що позначилася на результатах виборів до Верховної Ради, тривалою світовою фінансово-економічною кризою.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.