Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


2013 року у світі може зрости значення п’яти видів новітньої зброї

Технології 12574 перегляди

Опубліковано - 25.12.2012 14:47 | Всі новини | Версія для друку

Автомат, надрукований на принтері
Автомат, надрукований на принтері
Видання The Foreign Policy зібрало 5 видів зброї майбутнього, яка була винайдена або почала відігравати важливішу роль у 2012 році, і може стати ще більш впливовою у 2013 році.

На сьогодні 3D-принтери можуть друкувати зброю, яка здатна зробити шість вистрілів до того як вона розпадеться. Але ніхто не знає, наскільки просунуться технології за 10 років, і який вплив це матиме на світові конфлікти, якщо будь-хто зможе друкувати зброю. США вже розглядають використання технології 3D-принтерів для скорочення кількості зброї, яку військо перевозить з собою.

Новітнім видом з зброї є також безпілотні бойові човни. Американська армія вже почала використовувати керовані на відстані судна під назвою USV-PEM. Судно являє собою 11-метровий моторний човен з приладами нічного бачення та інфрачервоними камерами, озброєний кулеметом або шістьма ракетами.

Новим словом у світі зброї є також безпілотник nEUROn stealth UAV, вироблений французькою компанією Dassault. Безпілотник може перевозити датчики і зброю та має шасі з подвійними колесами, які зазвичай зустрічаються на палубних літаках.

Не задоволений розробкою лише безпілотних літаків Ізраїль також поповнює свій арсенал наземними робот-автомобілями. Guardium – броньований вагончик, який може їздити пустелею і озброєний низкою приладів та зброї.
Наземними робот-автомобіль Guardium
Наземними робот-автомобіль Guardium
Ця маленька машина здатна автономно здійснювати патрулювання території, використовувати датчики, щоб виявити загрози, при чому навіть без втручання людини. В той час як американські військові здійснюють дуже вибіркове випробування безпілотного джипа для перевезення матеріалів для військ, які знаходяться на патрулюванні в Афганістані, Guardium може стати першим у світі оперативним наземним безпілотним автомобілем.

Останнім у списку зброї майбутнього є CHAMP (Counter-electronics High-powered Microwave Advanced Missile Project) – ракета, яка пролітаючи над ціллю може вивести з ладу будь-які електронні системи, комп’ютерні та комунікаційні мережі, системи управління та відео спостереження впливаючи на них мікрохвильовим випромінюванням високої потужності, при цьому не завдаючи шкоди живій силі.

16 жовтня 2008 року компанія Boeing попросила у Пентагона чотири роки на її розробку і проведення випробувань, а рівно за чотири роки провела успішні випробування над пустелею штату Юта. Ракета за годину пролетіла над пустелею і вивела з ладу техніку всередині семи різних цілей, в тому числі і камери, які мали слідкувати за випробуванням. Така ракета може відключати радари та комунікаційні системи супротивника ще до початку військових дій.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.