Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США відзначили тридцятиріччя впровадження Інтернету

Технології 8756 переглядів

Опубліковано - 2.01.2013 15:44 | Всі новини | Версія для друку

У США відзначили тридцятиріччя впровадження Інтернету
У США відзначили тридцятиріччя впровадження Інтернету
У США в перший день нового року відзначили тридцятиріччя впровадження Інтернету. Цього року також виповниться 40 років інтернет-концепції.

За словами одного з творців мережі Вінтон Серфа, з 1 січня 1983 всі комп’ютери, що входили в мережу ARPANET (мережа Управління перспективних дослідницьких програм Пентагону) були переведені на протоколи TCP/IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol - "Протокол управління передачею та Міжмережевий протокол"), пише Кореспондент.net.

Крім того, вони використовувалися ще в двох мережах, які знаходилися на фінансуванні відомства - мобільного радіозв’язку і супутникового зв’язку. Таким чином, всі три мережі виявилися об’єднані в систему, що використовує загальний стандарт маршрутизації пакетів даних.

Це і стало операційним днем ​​народження Інтернету. Спеціаліст свідомо підкреслює в цій події саме його прикладний аспект: справа в тому, що на 2013 рік припадає і ще один ювілей - концептуальний. У 1973 році Серф разом зі своїм співавтором Робертом Каном написав і представив першу теоретичну роботу про те, як можна налагодити міжмережне спілкування у віртуальному просторі. Таким чином, в новому році "ми відзначимо і 40-річчя ескізного проекту Інтернету", - уточнив він.

"Мабуть, найбільше мене вражає обсяг інформації, якою люди готові ділитися в мережі без жодного зиску для себе, - просто виходячи з розуміння того, що ці відомості можуть бути корисні комусь іншому", - зазначив Серф.

"Лавина цієї інформації", на його переконання, стимулювала створення маси прикладних комп’ютерних програм, включаючи "пошуковики" і "браузери", а з часом привела і до появи "всесвітньої павутини", концепцію якої запропонував британець Тім Бернерс-Лі.

За умови збереження нинішнього відкритого режиму Серф не бачить технічних перепон для подальшого розвитку Інтернету. Він нагадав, що минулого року була впроваджена чергова, шоста за рахунком версія інтернет-протоколу, що йде розширення доменів верхнього рівня, що в доменах почали використовуватися нелатинські букви і символи.

Досить перспективною уявляється фахівцеві технологія "відкритого потоку", що дозволяє використовувати не тільки традиційні мережеві адреси, а й інші механізми "управління рухом" даних, включаючи зміст інформації.

Як розповів фахівець, ще в 1998 році в одній з лабораторій NASA був впроваджений проект "по поширенню використання Інтернету на всю Сонячну систему". Сенс його полягає в тому, щоб увести стандартні протоколи передачі даних у космосі, зробивши таким чином можливий ​​взаємозв’язок між різними апаратами і тим самим полегшивши здійснення "пілотованих і роботизованих програм по дослідженню космічного простору".

Зокрема, за словами Серфа, завдяки цьому проекту деякі апарати, що прямували перш до Марсу для складання карт поверхні цієї планети, після виконання основного завдання були перепрофільовані в супутники зв’язку і тепер ретранслюють на Землю інформацію, що отримується з зондів, включаючи марсохід Кьюріосіті. Тобто, по суті, інтернет-протоколи вже використовуються і для "міжпланетних комунікацій".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.