Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У волинських університетах пояснюють, що у них канікули

Освіта Регіон: Волинська область 19300 переглядів

Опубліковано - 23.01.2013 15:49 | Всі новини | Версія для друку

У волинських університетах пояснюють, що у них канікули
У волинських університетах пояснюють, що у них канікули
У Східноєвропейському національному імені Лесі Українки та Луцькому національному технічному університетах уточнили, що їхні студенти на канікулах.

Так, у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки ще у жовтні 2012 року «з метою раціонального використання коштів на енергоносії у зимовий період, оптимізації навчального процесу та раціонального використання аудиторного фонду» було внесено зміни до графіка навчального процесу.

Так, було затверджено, що перший семестр триватиме з 3 вересня до 15 грудня, екзаменаційна сесія - 16 - 31 грудня 2012 р. Канікули для студентів: 1 січня - 10 лютого 2013 року.

Другий семестр планувалося розпочати 11 лютого і він мав тривати по 7 червня, сесія - 10 - 27 червня. Втім, наказом від 14 січня встановлено, що студенти мають вийти на навчання 4 лютого «у зв’язку зі сприятливими погодніми умовами і можливістю забезпечення відповідного температурного режиму в навчальних корпусах». Відповідно семестр триватиме до 31 травня, а сесія - до 21 червня (по суботах у другому семестрі навчання не буде).

«Ми вирішили зекономіти кошти університету, тому трохи змістили сесію. А так, в принципі, майже так само, як і торік. Зарплату ми отримуємо вчасно», - розповіло Тиждень.ua джерело в університеті.

Разом з тим в Луцькому національному технічному університеті повідомили, що усі їхні студенти зараз на навчальній практиці.

«З 1 березня виходять студенти. Зараз вони всі на практиці на підприємствах Волині», - повідомила помічник ректора Тетяна Селівончик. На уточнююче питання, чи йдеться про студентів від першого по останній курс, вона відповіла: «Так, звичайно».

«У нас повністю навчальний процес витриманий. Жодних змін не вносилося. Заборгованостей немає. Всі ми отримали кошти», - повідомила помічник ректора. За її словами, в університеті навчається більше 8 тисяч студентів.

За даними джерел Тиждень.ua, тривалі канікули також - у студентів деяких львівських та тернопільських університетів.

Голова парламентського підкомітету з питань вищої освіти Ірина Фаріон не бачить проблем із такими тривалими канікулами.

«Кожний навчальний заклад визначає собі канікулярний період. Я не бачу в тому жодної проблеми. У них є чітко визначені кредитні години, які має виконати викладач і студенти», - зазначила Фаріон.

«Якщо робити великі канікули, це означає, що можна вчитися влітку. У нас колись у Львові також були великі зимові канікули, пов’язані, здається, з опаленням. Але це жодною мірою не вплинуло на навчальний процес», - сказала представниця ВО «Свобода».

«Інша річ, що вузьколобість Табачника створює певний тимчасовий дискомфорт для мудрих і глибоких людей, яких набагато більше, ніж ті залишки совка у його вигляді», - додала вона.

На думку Фаріон, все, що пов’язано із діяльністю Міносвіти під керівництвом Дмитра Табачника, «може паралізувати діяльність на місцях».

«Але я сподіваюся, що наші місцеві навчальні заклади набагато потужніші, ніж те, що продукує Табачник зі своїм Міністерством освіти у Києві», - зазначила вона.

Нагадаємо, сьогодні народний депутат, один із лідерів «Батьківщини» Микола Томенко заявив, що «два відомі університети, фактично, закриті з кінця грудня і до середини лютого через «недостачу фінансування».
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.