Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Києві відкрито пам`ятник академікові Сергію Корольову

Суспільне життя Регіон: м.Київ 10571 перегляд

Опубліковано - 19.01.2007 09:45 | Всі новини | Версія для друку

Наталя Корольова відкриває пам`ятник батьку
Наталя Корольова відкриває пам`ятник батьку
18 січня в Києві на Музейній площі Національного технічного університету “Київський політехнічний інститут” (НТУУ “КПІ”) відбулося врочисте відкриття пам'ятника академікові Сергію Корольову з нагоди 100-річчя від дня його народження.

У церемонії відкриття взяли участь віце-прем'єр-міністр України Дмитро Табачник, перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк, посол Росії в Україні Віктор Черномирдін, дочка вченого Наталя Сергіївна, льотчик-космонавт Павло Попович, директор НКАУ Юрій Алексєєв.

Першим виступив ректор КПІ Михайло Згуровський. Він пояснив, чому пам'ятник академікові відкривають на території КПІ. "Саме тут Сергій Корольов вчився в 1924-1925 роках", - сказав пан Згуровський.

"Україна повинна пишатися, що серед її синів є така людина, як Сергій Корольов", - у свою чергу заявив Дмитро Табачник.

Пам'ятник, встановлений на Музейній площі ВНЗ, споруджений за проектом заслуженого художника, скульптора Миколи Олійника. Висота всього пам'ятника із бронзовим погруддям - 2,5 метри. На кам'яному постаменті напис: "Основоположникові практичної космонавтики, конструкторові перших штучних супутників Землі та космічних кораблів, студентові КПІ 1924-1926 рр від київських політехніків".

Сергій Корольов народився 12 січня 1907 р. у Житомирі. З 1924 по 1926 рік був студентом Київського політехнічного інституту. Учений займався виготовленням балістичних і геофізичних ракет, а також пілотованих космічних кораблів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Суспільне життя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.