Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вищий спецсуд визнав вердикт ЄСПЛ у справі Луценка

Правосуддя 8417 переглядів

Опубліковано - 21.02.2013 16:28 | Всі новини | Версія для друку

Вищий спецсуд визнав вердикт ЄСПЛ у справі Луценка
Вищий спецсуд визнав вердикт ЄСПЛ у справі Луценка
Вищий спецсуд виніс рішення у справі за заявою Юрія Луценка про перегляд постанови Печерського і Апеляційного судів про обрання йому запобіжного заходу.

Незважаючи на те, що суд відмовив у розгляді цього епізоду окремо від розгляду у касації всієї справи, у постанові наголошується необхідність виконання рішень щодо Луценка Європейського суду з прав людини.

"В той же час, як видно з наявних матеріалів у справі щодо Луценка Ю.В. факти порушень його процесуальних прав при затриманні, обранні запобіжного заходу у вигляді взяття під варту вже встановлені Європейським судом. Рішення цього суду є обов’язковими до застосування національними судами, як джерело права", - сказано в постанові.

"Таким чином, суд касаційної інстанції при розгляді касаційних скарг засудженого Луценка і перевірці законності прийнятих у справі остаточних рішень (вироку і постанови з цього вироком) безперечно має можливість врахувати практику Європейського суду, його висновки у цій конкретній справі і в інших", - вважають судді Вищого спецсуду.

При цьому суд вирішив, що "вимоги заявника про окреме оскарження судових рішень щодо запобіжного заходу та їхнє скасування поза касаційним провадженням, в якому переглядаються остаточні рішення по суті справи, не узгоджуються з положеннями КПК 1960 року".

Представник інтересів Юрія Луценка в Європейському суді з прав людини Валентина Теличенко вважає, що це рішення має один вагомий позитив".

"Дуже важливо, що Вищий спеціалізований суд прямо вказав, що при розгляді касаційної скарги Юрія Луценка той же Вищий спецсуд повинен врахувати, що ЄСПЛ вже визнав упередженість суду щодо Луценка і зловживання механізмами кримінального переслідування з метою усунути його з політичного життя", - зазначила Теличенко.

"Рішення ЄСПЛ дає Вищому спеціалізованому суду достатні підстави скасувати вирок стосовно Луценка і повернути справу для нового розгляду, звільнивши Луценка з під варти. Це єдино можливе законне рішення касаційної інстанції. Воно стане маркером - прагне Україна до євроінтеграції, або ж тільки вдає це", - підкреслила адвокат.

"Якщо буде прийнято незаконне рішення за касацією Луценка, то надалі можна навіть не мріяти про асоційоване членство України в ЄС", - сказано в заяві.

Як відомо, Вищий спецсуд досі не розглянув касаційну скаргу на вирок Печерського суду щодо зловживань Луценка при видачі квартири його водієві і святкуванні дня міліції.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.