Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тернополянин збудував хату з солом’яних тюків, яка дешевша за однокімнатну квартиру

Технології Регіон: Тернопільська область 15451 перегляд

Опубліковано - 5.03.2013 03:52 | Всі новини | Версія для друку

Тернополянин збудував хату з солом’яних тюків, яка дешевша за однокімнатну квартиру
Тернополянин збудував хату з солом’яних тюків, яка дешевша за однокімнатну квартиру
Одноповерховий будинок з мансардою та гаражем обійшовся тернополянину Василю Федишину у 130 тисяч гривень, що складає приблизно 1/3 вартості «сирої» однокімнатної квартири.

Про це повідомляє тернопільське інтернет-видання «Доба».

- На поміч прийшов інтернет, – розповідає пан Василь. – Там я дізнався, що є така спеціальна технологія – будівництво каркасного будинку із солом’яних тюків.

Переконалися в ефективності такого житла білоруси. Впродовж майже 10 років таких будинків на території сусідньої держави побільшало в рази. Там навіть солом’яні тюки зареєстровані як будматеріали. За словами фахівців, мало того, що це не дорого, так і хата така вважається найекологічнішою для життя.

Будував своє житло тернополянин майже рік – він самотужки ладнав дерев’яну каркасну основу та мурував «солом’яні» стіни. Як розповідає господар помешкання, це в два рази дешевше вийшло, ніж би коштувала цегляна стіна, крім того, будинок одразу утеплюється завдяки використанню цієї технології.

Василь Федишин – не єдиний тернополянин, котрий цікавиться будівництвом “економ”-житла. Люди переконані, що такий будинок і постоїть довго і недорого обійдеться. За словами пана Василя,щоб звести таку хатину від фундаменту і аж до даху він використав 130 тисяч гривень, проте остаточний кошторис підіб’є згодом.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.