Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дітей-сиріт використовують для випробувань вакцин і медпрепаратів?

Скандал Регіон: Полтавська область 10122 перегляди

Опубліковано - 11.03.2013 12:26 | Всі новини | Версія для друку

Дітей-сиріт використовують для випробувань вакцин і медпрепаратів?
Дітей-сиріт використовують для випробувань вакцин і медпрепаратів?
У Полтавській області використовують дітей-сиріт для випробувань вакцин і медпрепаратів, що не мають акредитаційного сертифікату.

Про це заявив депутат від "Батьківщини" Валерій Головко, який звернувся із запитом до начальника департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації з вимогою розібратися з цією інформацією.

"Останнім часом в Україні проводяться з численними порушеннями процедури клінічних випробувань медпрепаратів, поданих на реєстрацію, - йдеться у депутатському запиті.

"Кричущим фактом є проведення випробувань із залученням дітей-сиріт, у тому числі після закінчення терміну дії їхнього договору страхування, або без дозволу одного з батьків, а ще страшніше - з порушеннями в частині інформаційної згоди неповнолітніх пацієнтів", - уточнив він.

Головко вважає, що подібні факти спостерігаються в багатьох медичних установах, зокрема, розташованих і на території Полтавської області.

"З’явилися факти проведення клінічних досліджень за участю дітей педіатричним відділенням Полтавської обласної дитячої клінічної лікарні, зокрема, багатоцентрове клінічне дослідження по встановленню безпеки і переносимості терапії "Дорібаксу" за відсутності акредитаційного сертифікату майже півтора року (з 20.11.2010 по 17.02.2012 рік)", - також сказано в повідомленні Головко.

У зв’язку з цим депутат зажадав від керівника обласного департаменту охорони здоров’я у разі підтвердження даної інформації притягнути до відповідальності винних осіб.

"Дорібакс" є синтетичним антибіотиком широкого спектра дії, застосовується внутрішньовенно.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.