Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Опозиція заявляє про спробу зірвати вибори у Василькові

Політика Регіон: Київська область 9665 переглядів

Опубліковано - 8.05.2013 13:45 | Всі новини | Версія для друку

Опозиція заявляє про спробу зірвати вибори у Василькові
Опозиція заявляє про спробу зірвати вибори у Василькові
Політичні партії «УДАР Віталія Кличка», Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» і Всеукраїнське об’єднання «Свобода» висловлюють протест проти спроби влади зірвати вибори у місті Василькові.

Про це йдеться у спільній заяві трьох опозиційних партій.

Представники опозиційних сил вважають, що відмова у реєстрації кандидатом у мери Василькова Сергія Сабова, якого висунули і підтримують три опозиційних сили, є технологією влади на зрив виборів у Василькові або створення сприятливих умов для кандидата від влади.

«Режим Президента Януковича розуміє, що зазнає поразки на будь-яких чесних виборах. Тому прагне утримати владу будь-якими методами і незважаючи ні на що – як в столиці, так і на місцях. Ситуація з виборами у Василькові - це віддзеркалення ситуації по всій країні, де Партія регіонів втрачає підтримку. Тому для того, щоб утриматися при владі, вона прагне не проводити виборів ніде – ані у Василькові, ані в Чернівцях, ані в Києві», 1деться у заяві.

Опозиціонери нагадали, що у Василькові влада взагалі намагалася не призначати виборів. Однак коли вона була змушена це зробити під тиском опозиційних сил, вдалася до брудних технологій.

«Такі дії режиму є особливо цинічними зважаючи на те, що влада запевняє про своє прагнення підписати угоду про асоціацію з ЄС у листопаді цього року. Про які європейські принципи і стандарти може йтися, коли людей позбавляють права вибору?», - підкреслюють опозиціонери.

Політична партія «УДАР Віталія Кличка», Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» і Всеукраїнське об’єднання «Свобода» вимагають від влади відмовитись від політичного шахрайства і виконати свій конституційний обов’язок – забезпечити вільні і чесні вибори як у місті Василькові, так і в інших містах і селах України.

«Ми звертаємось до міжнародних інституцій, представників дипломатичних місій демократичних країн з тим, аби вони звернули увагу на ситуацію з виборами у Василькові та відправили своїх спостерігачів для контролю за виборчим процесом у Василькові», йдеться у заяві.

Як повідомлялось, у Київські обласній організації Партії регіонів назвали заяву "Батьківщини" про причетність ПР до відмови в реєстрації узгодженого опозицією кандидата від партії УДАР в мери Василькова «спланованою провокацією».

Нагадаємо, об’єднана опозиція «Батьківщина» заявила, що дії влади щодо єдиного узгодженого кандидата від опозиції на позачергових виборах міського голови Василькова Сергія Сабова спричинені «паталогічною нездатністю Партії регіонів до чесної політичної конкуренції».

УДАР заявив, що в суді оскаржать рішення виборчкому про відмову реєструвати Сабова, оскільки «люди, які подали іншу кандидатуру нібито від Васильківського осередку УДАРу, жодного відношення до партії не мають».

Позачергові вибори мера Василькова призначені на 2 червня.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.