Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Влада Прикарпаття запровадить дорожні туристичні знаки

Туризм Регіон: Івано-Франківська область 15873 перегляди

Опубліковано - 1.02.2007 03:37 | Всі новини | Версія для друку

Знак 8.2 - “Фортифікаційна споруда” (замок, палац, фортеця)
Знак 8.2 - “Фортифікаційна споруда” (замок, палац, фортеця)
Позначити спеціальними дорожніми знаками туристичні об’єкти запропонували Івано-Франківська обласна рада, Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини та Рада з туризму Карпатського регіону.

— Прикарпаття є одним із найперспективніших туристичних регіонів держави. На його території понад 3,5 тисячі історико-культурних пам’яток і 456 заповідників, — каже виконавчий директор Ради з туризму Карпатського регіону Наталія Гасюк, 31 рік. — До нас дуже часто приїжджають туристи власним автотранспортом. Без спеціальних підказок на дорозі вони часто не можуть знайти об’єкт, заради якого приїхали. Тому виникла ідея розробити дорожні знаки, які полегшували би туристичні маршрути. Окремими вказівками позначатимуть пам’ятки архітектури, фортифікаційні споруди (замки, палаци, фортеці), культурні та релігійні об’єкти, пам’ятки природи, заповідні території та об’єкти, повідомляє “Газета по-українськи”.

Ініціативна група області вже розробила Концепцію туристичного знакування котра забезпечує процедуру туристичного знакування і передбачає узгодження діючої в Україні системи дорожніх знаків із міжнародними стандартами. Для цього на території області передбачається створення Громадської ради з питань знакування туристичних атракцій (пам’яток природи, архітектури, історії та культури) Івано-Франківської області..

Об’єкти, які претендують на дорожню вказівку, повинні мати щонайменше 10 тис. відвідувачів за один із трьох попередніх років, розташовуватися у межах 20 км від автоперехрестя, на якому стоїть знак, і мати місце для паркування.

Відповідно до Концепції, розроблені дорожні туристичні знаки впроваджуються системою коричневих знаків у білому квадраті на коричневому тлі для позначення туристичних атракцій, які можна позначати на вказівниках напрямку символом та словесним надписом, що ідентифікував би цю атракцію.

У Концепції прописано, що під таке знакування підпадають власне туристичні атракції (а не ресторани, магазини тощо), котрі мають історичне, архітектурне, освітнє чи рекреаційне значення.

Передбачається, що туристичний об’єкт без спеціального знаку на дорозі справді є важкодоступним і може довести, що були здійснені відповідні кроки для інформування громадськості про атракцію (проведення рекламно-інформаційних заходів, видання та поширення рекламно-інформаційних матеріалів про атракцію та доступ до неї).

Проект національного стандарту ”Знаки дорожні туристичні. Загальні технічні умови. Правила користування” направили до Кабінету Міністрів із клопотанням внести зміни до Правил дорожнього руху.

Управлінню МВС України в області та службі автомобільних доріг доручено підготувати клопотання до Кабінету Міністрів України , МВС України, Міністерства транспорту і зв’язку та Державної служби автомобільних доріг України, а також провести експеримент щодо запровадження туристичних дорожніх знаків на дорогах Прикарпаття.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.