Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Онлайн-знайомства - найкращий шлях до щасливого шлюбу

Він і Вона 19770 переглядів

Опубліковано - 5.06.2013 03:21 | Всі новини | Версія для друку

Онлайн-знайомства - найкращий шлях до щасливого шлюбу
Онлайн-знайомства - найкращий шлях до щасливого шлюбу
Результати досліджень, що були проведені психологами Чиказького університету під керівництвом Джона Качоппо, свідчать про те, що пари, які познайомилися через мережу Інтернеті утворюють міцніші шлюбні союзи, ніж ті, хто вперше зустрілися в реальному житті.

Про це пишуть зарубіжні ЗМІ з посиланням на науково-популярне мережеве видання Live Science, яке, у свою чергу, посилається на статтю в журналі «Proceedings of the National Academy of Sciences».

Дані були отримані вченими на підставі вивчення американських подружніх пар, які уклали шлюб в період з 2005-го по 2012 рік. Більше третини з них знайшли одне одного на сайтах знайомств, і їх союз був визнаний психологами більш щасливим, ніж у середньостатистичних пар, що зустрілися "офф-лайн".

Доктор Качоппо також стверджує, що люди, котрі познайомилися в Мережі, мають значно більше шансів уникнути розлучення, ніж середньостатистичні пари.

В якості об’єкта вивчення дослідники обрали популярний в США сайт знайомств eHarmony, який погодився представити свою статистику в розпорядження вчених. Качоппо і його колеги виявили, що з 19 131 учасників дослідження (по одному з кожної пари) були до 2012 року вже одружені, 7,44% розлучені і 0,5% були вдівцями.

Третина учасників знайшли одне одного в Інтернеті, 45% з них познайомилися на сайтах знайомств, ще 21% - в соціальних мережах, а решта - в блогах, чат-румах, форумах, на ігрових сайтах і в інших онлайн-ком’юніті.

З тих, хто познайомилися "наживо" - 21% були колегами по роботі, 19% звели друзі і знайомі, 11% дружили зі шкільних років. Решта знайшли одне одного випадково і в найрізномантінших місцях - барах, церквах і храмах, на побаченні "всліпу" і т.д.

Дослідники також приділили чималу увагу проблемі розлучень і розставань, виявивши при цьому, що відсоток розлучень серед тих, хто познайомився "офф лайн" трохи вище - 7,6% по відношенню до 5,9%. Крім цього, "інтернет-пари" показали більш високий рівень задоволеності своїми стосунками, ніж інші.

Пояснення відмінностей залишається загадкою. Дослідження не мало можливості вникати в причинні факторів, повідомив доктор Качоппо. Але дослідники дійсно проаналізували кілька можливостей. Наприклад, люди, які зустрічаються в Інтернеті можуть відрізнятися за мотиваційними чинникам від людей, які зустрічаються "наживо". Або, можливо, великий пул потенційних онлайн-партнерів дозволяє людям бути більш виваженими в пошуку сумісного подружжя.

Також можлива причина прихована в тому, що люди більше відкриваються одне одному на відстані, ніж під час безпосередньої зустрічі.

Експериментальні лабораторні дослідження показали, що люди більшою мірою готові до участі в "саморозкритті", або ж вести правдиві розмови про себе, насамперед, коли вони зустрічаються віртуально. Таке саморозкриття створює більшу привабливість партнерів і утворює міцну дружбу.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.