Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Повінь в Європі. Тисячі людей намагаються врятувати столицю Угорщини

Стихія 16472 перегляди

Опубліковано - 7.06.2013 12:45 | Всі новини | Версія для друку

Повінь в Європі. Тисячі людей намагаються врятувати столицю Угорщини
Повінь в Європі. Тисячі людей намагаються врятувати столицю Угорщини
Близько 10 тисяч осіб в Угорщині, серед яких військовослужбовці і добровольці, що працюють над спорудженням нових захисних дамб уздовж берега Дунаю в очікуванні найбільшої в історії країни повені.

В даний час роботи по спорудження загороджувальних спорудведуться протягом майже 700 кілометрів.

Раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що евакуація може загрожувати майже 55 тисяч жителів Будапешта. В основному вона стосуватиметься району Обуда. За даними місцевих ЗМІ, повінь не загрожує готелям міста. Тим не менше, влада евакуювала мешканців двох готелів на острові Маргарет.

До ранку п’ятниці рівень води в Дунаї на ділянці, що проходить через Будапешт, досяг 7,81 метра. За прогнозами синоптиків, піку повені варто очікувати, починаючи з п’ятниці.

Найвірогідніше "велика вода" прийде в місто в понеділок або у вівторок. Очікується, що рівень води в річці підніметься до 8,85-9 метрів, що майже на 25 сантиметрів вище рівня 2006 року.

Нагадаємо, повені, викликані проливними дощами, почалися минулого тижня в Чехії. Жертвами стали, щонайменше, 15 осіб по всій Європі. У Німеччині найбільше постраждали регіони Баварія, Саксонія, Баден-Вюртемберг і Тюрінгія. На заході Австрії ускладнено залізничне і автомобільне сполучення, сотні жителів евакуйовані, тисячі людей беруть участь у ліквідації наслідків повені.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.