Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


НАТО - у Севастополі. Без галасу і протестів

Захист держави 7513 переглядів

Опубліковано - 6.02.2007 23:16 | Всі новини | Версія для друку

НАТО - у Севастополі. Без галасу і протестів
НАТО - у Севастополі. Без галасу і протестів
Сьогодні представники Військово-Морських Сил України і Північноатлантичного альянсу провели у Севастополі рекогносцировку в зв’язку з підготовкою командно-штабних навчань НАТО “Кооператив Мерлін-2007”.

Навчання “Кооператив Мерлін” мають пройти у Севастополі восени відповідно до Індивідуальної програми партнерства України і НАТО на 2007 р.

Метою командно-штабних навчань на комп’ютерах стане підготовка українських військових моряків до роботи у складі багатонаціональних штабів. Зокрема, відпрацьовуватимуться питання проведення ембаргових операцій, евакуація цивільного населення, застосування протимінних, протичовневих і підводних сил та протидиверсійної оборони сил на морі. Тобто, серйозні навчання, але на комп’ютерах, без виходу на море.

І цього разу офіцери оглядають місця проведення навчань, готують комп’ютерну базу, програмне забезпечення.

Мерлін - поглиблення навчань Посейдон.

Командно-штабні навчання НАТО “Кооператив Мерлін” є видозміненим і поглибленим варіантом навчань “Кооператив Посейдон”, які вперше проходили в Севастополі торік.

Тоді у них брали участь військовослужбовці із 12-ти країн НАТО, представники ЗС 4-х країн-учасниць програми НАТО “Партнерство заради миру” , а також 2-х країн Середземноморського діалогу (Алжир та Ізраїль). Як спостерігачі були присутні Катар та ОАЕ.

Цього разу інструктори будуть з низки країн НАТО, а навчатимуться переважно українські моряки. Хоча будуть представлені країни-учасниці програми “Партнерство в ім’я миру” (зокрема, Грузія), а також, очевидно країни Середземноморського діалогу. Важливо, що у навчаннях не братимуть участі підрозділи, тож окремого рішення Верховної Ради не треба.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.