Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кияни через борги ОСББ ризикують залишитися без води

Регіональні новини Регіон: м.Київ 6694 перегляди

Опубліковано - 10.07.2013 13:43 | Всі новини | Версія для друку

Кияни через борги ОСББ ризикують залишитися без води
Кияни через борги ОСББ ризикують залишитися без води
ПАТ «АК «Київводоканал» обмежуватиме водопостачання та водовідведення ОСББ і ЖБК, що не сплачують за холодну воду у складі гарячої.

Як повідомила прес-служба «Київводоканалу», кампанія по скороченню заборгованості низки ОСББ та ЖБК за холодну воду у складі гарячої (а також її відведення), що була ініційована розрахунковим департаментом товариства на початку 2013 року, дає свої результати.

Так, в період із січня по липень 26 організацій зі 191, що є боржниками, внесли на рахунки «Київводоканалу» суму в розмірі понад 350 тис. грн. При цьому чотири організації сплатили більше за заборгованість, чим повністю погасили борг та вийшли на позитивний баланс.

Проте загальна тенденція по сплаті за холодну воду в складі гарячої невтішна, зауважили у водоканалі. Сума, що надійшла за ці шість місяців на рахунки «Київводоканалу», становить лише 1,23% від загальної заборгованості, розмір якої – понад 28 млн грн, а переважна кількість організацій, що пішли на сплату боргу, внесли на рахунок незначні відносно існуючого мінусу оплати. До того ж, внаслідок поточних нарахувань сума щомісяця збільшується.

У «Київводоканалі» наголосили, що, враховуючи невеликий процент ОСББ і ЖБК, що відреагували на заклики сплатити борг, а також низьку динаміку зарахування коштів, компанія вирішила посилити засоби спонукання шляхом обмеження послуг водопостачання і водовідведення, зокрема, призупинення подачі холодної води, яка є складовою гарячої, та відведення стоків, а також звернення до правоохоронних органів задля захисту своїх порушених прав, адже внаслідок несплати за зазначену послугу погіршується скрутний фінансовий стан «Київводоканалу» і значно знижується спроможність усувати аварійні ситуації на водопровідних та каналізаційних мережах, у тому числі – на вводах та випусках житлових будинків.

Спеціалісти «Київводоканалу» склали форму попереджувальних листів для голів організацій-боржників, що будуть заздалегідь розповсюджуватись серед адресатів, а також для мешканців підпорядкованих ним будинків.

На сайті водоканалу щомісяця публікується оновлений список будинків, власники яких не сплачують за холодну воду, яка використовується для приготування гарячої, із зазначенням назви кооперативу і його адреси.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.