Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Третій підозрюваний у злочині у Врадіївці підтвердив, що Крашкову зґвалтували міліціонери

Кримінал Регіон: Миколаївська область 9871 перегляд

Опубліковано - 10.07.2013 16:14 | Всі новини | Версія для друку

Третій підозрюваний у злочині у Врадіївці підтвердив, що Крашкову зґвалтували міліціонери
Третій підозрюваний у злочині у Врадіївці підтвердив, що Крашкову зґвалтували міліціонери
Третій затриманий за підозрою у побитті мешканки Врадіївки таксист Сергій Рябіненко підтвердив, що Ірину Крашкову зґвалтували міліціонери Євген Дрижак і Дмитро Поліщук.

Про це заявив народний депутат від Батьківщини Андрій Парубій.

За словами Парубія, сьогодні він спілкувався з прокурором Миколаївської області Андрієм Курисем і, за його даними, зі слідством співпрацює тільки один з трьох підозрюваних.

"Обидва, які обвинувачуються у зґвалтуванні, обидва міліціонери, відмовляються співпрацювати зі слідством. Фактично, сьогодні ми маємо свідчення таксиста Рябіненка. Він називає прізвища і на питання, чому не називав Євгена Дрижака в перший день, говорить: тому що той був на волі" , - заявив народний депутат.

За його словами, сьогодні потерпіла буде давати свідчення слідству.

"Сьогодні, фактично, будуть проведені перші повноцінні слідчі дії. Адвокат, яка працює з нею (потерпілою) вже два дні, каже, що Ірина готова до надання свідчень. І на сьогодні ми маємо, як мінімум, свідчення таксиста, свідчення потерпілої щодо того, що було двоє міліціонерів", - сказав Парубій.

Депутат також зазначив, що капітан міліції Дрижак не зможе уникнути покарання.

"Немає ніяких сумнівів, що Дрижак був одним з тих, хто по-звірячому ґвалтував і намагався вбити Ірину. Ми наполягаємо на тому, щоб була кваліфікація "замах на вбивство". Ми вважаємо це принциповою позицією", - сказав нардеп

Водночас він додав: "Працівники прокуратури сказали, що не розглядають такий варіант, і їм необхідно завершити слідчі дії, щоб підготувати обвинувальний вирок".

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що в автомобілі одного з підозрюваних у врадіївській справі виявлено кров, яка належить Ірині Крашковій.

Нагадаємо, увечері 27 червня до чергової частини Врадіївського РВВС у Миколаївській області надійшло повідомлення від працівників центральної районної лікарні про те, що до них доставлена ​​мешканка Ірина Крашкова з тілесними ушкодженнями.

За словами потерпілої, троє осіб, у тому числі двоє працівників міліції, вивезли її в лісосмугу за 6 км від Врадіївки, жорстоко побили і зґвалтували. За словами постраждалої, водій таксі участі у зґвалтуванні не брав, однак, був найбільш витонченим у побитті - бив її по голові навіть у той момент, коли її ґвалтували.

Лікарі діагностували у потерпілої відкритий перелом черепа в декількох місцях, численні рвані рани обличчя - верхня губа була практично відірвана і висіла на клапті - п’ять глибоких різаних ран голови, численні удари і синці. Дівчину вже двічі оперували: відкачували кров, видаляли кров’яні згустки, витягували осколки кісток черепа з головного мозку. У майбутньому її чекає ще кілька операцій.

У неділю ввечері мешканці Врадіївки вийшли на акцію протесту. Понад 300 людей щільним кільцем оточили будівлю районного суду, в якому в розглядалося клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно підозрюваних осіб. Мешканці напали на автозак і закидали камінням будівлю суду.

Пізніше стало відомо, що Врадіївський суд ухвалив рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою стосовно лейтенанта міліції Дмитра Поліщука і таксиста Сергія Рябіненка, обвинувачених в зґвалтуванні і завданні тяжких тілесних ушкоджень. Капітан Євген Дрижак затриманий.

Один з підозрюваних - Дмитро Поліщук - є племінником прокурора Заводського району Миколаєва Сергія Поліщука.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович вирішив особисто контролювати справу про зґвалтування і побиття дівчини в Миколаївській області, зажадавши терміново провести розслідування подій.

Раніше, після нічних подій у Врадіївці, глава МВС усунув з посади керівника обласного управління міліції Валентина Парсенюка.

Мешканці Врадіївки зажадали покарання винних, а також розслідування інших злочинів, скоєних на території району кілька років тому.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.