Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер легендарний журналіст і ведучий програми «У світі тварин» Василь Пєсков

Втрата 15124 перегляди

Опубліковано - 13.08.2013 11:59 | Всі новини | Версія для друку

Помер легендарний журналіст і ведучий програми «У світі тварин» Василь Пєсков
Помер легендарний журналіст і ведучий програми «У світі тварин» Василь Пєсков
Після тривалої хвороби пішов з життя відомий журналіст, фотокореспондент, оглядач «Комсомольської правди» з 1956 року, ведучий телевізійної програми «У світі тварин» з 1975 по 1990 роки Василь Пєсков.

"Увечері 12 серпня ми отримали скорботну звістку. Після тривалої хвороби помер найвідоміший і улюблений мільйонами наших читачів оглядач "Комсомольської правди" Василь Михайлович Пєсков. Про це нам повідомив його онук", - пише "Комсомольская правда".

Василь Михайлович Пєсков (14 березня 1930 року, село Орлове, Центрально-Чорноземної (нині - Воронезької) області) - радянський письменник, журналіст, мандрівник і ведучий телевізійної програми "У світі тварин".

В.Пєсков працював в "Комсомольській правді" з 1956 р. За ці роки він зробив сотні репортажів, зустрічався з маршалом Георгієм Жуковим і першим космонавтом Юрієм Гагаріним. Але улюбленою темою для журналіста залишалася природа: більше 10 років В.Пєсков вів рубрику "Вікно в природу", а з 1975 по 1990 рр. був ведучим телепередачі "У світі тварин".
Пєсков був першим, хто взяв інтерв’ю у Юрія Гагаріна
Пєсков був першим, хто взяв інтерв’ю у Юрія Гагаріна
За книгу "Кроки по росі" він був нагороджений Ленінською премією, за великий внесок у розвиток вітчизняної журналістики - орденом "За заслуги перед Вітчизною" IV ступеня. Бібліографія В.Пескова включає десятки творів: "Записки фоторепортера", "В гостях у Шолохова", "На краю світа", "Білі сни", "Вітчизна" і багато інших.

У 1970 році у Києві з друку вийшла його книжка "Репортаж з дивокраю" українською мовою.

У 80-х роках побачила світ документальна повість "Тайговий глухий кут" ("Таёжный тупик") - про сім’ю старовірів Ликових.

Батько В.М.Пєскова - машиніст, мати - селянка. Закінчивши середню школу, працював піонервожатим, водієм, кіномеханіком, фотографом, співробітником воронезької обласної газети "Молодой коммунар", в якій і почав свій творчий шлях журналіста...

Як стало відомо, Василь Пєсков заповів себе кремувати і прах розвіяти на галявині біля рідного села Орлове у Воронезькій області. Як розповів онук Василя Михайловича Дмитро, він навіть особливий валун собі приготував. Кремація пройде в Хованському крематорії.

Прощання з Василем Михайловичем Пєсковим відбудеться у жалобній залі Першої Медичної академії в Москві в четвер, 15 серпня, з 12 до 13 години.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.