Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


До знайденої в Криму радянської субмарини відправили сім кораблів

Відкриття Регіон: Автономна республіка Крим 24810 переглядів

Опубліковано - 23.08.2013 01:59 | Всі новини | Версія для друку

З дня на день стане відомо, чи можна підняти підводний човен і перепоховати 47 моряків-героїв.
З дня на день стане відомо, чи можна підняти підводний човен і перепоховати 47 моряків-героїв.
Найближчими днями стане зрозуміло, чи можна підняти підводний човен з дна моря і перепоховати 47 моряків-героїв. Раніше обстежити підводний човен «Щука», що підірвався на німецькій бомбі в 1944-му, заважали шторми.

Флотилія з семи суден з найсучаснішим дослідним устаткуванням на борту вже знаходиться в 20 кілометрах від мису Тарханкут - саме біля місця, де на дні лежить підводний човен, повідомляє «Комсомольска правда в Україні».

Приступити до обстеження "Щ-216", на якому загинули 47 моряків, збиралися раніше, але через шторми це довелося відкласти на кілька днів.

- Крім кораблів забезпечення з боку України в операції беруть участь рятувальне буксирне судно "Кременець" та водолазне "Почаїв", - розповів керівник Кримської республіканської установи "Чорноморський центр підводних досліджень" Сергій Воронов. - З боку Росії - саме просунуте в технічному плані на Чорному морі дослідне судно "Селігер" і рятувальне "Епрон". З такою потужною флотилією ми вже на цьому тижні, сподіваюся, зможемо підняти з субмарини зенітку, залишки легкого корпусу і клаксон.

Найперше ж завдання фахівців - з’ясувати, чи є на борту підводного човна пошкоджені вибухонебезпечні торпеди. Від цього залежить головне - чи зможуть субмарину цілком підняти на поверхню. Що з нею робити далі, вже продумали: човен підчеплять тросами до понтонів, як було з "Курськом". І, нарешті, знайдуть останки загиблих підводників і урочисто поховають.



Нагадаємо, унікальну знахідку підводні археологи виявили випадково 4 липня, коли випробовували глиководного робота. "Щ-216" лежить біля мису Тарханкут на глибині 52 метри. Човен затонув після атаки двох німецьких кораблів-мисливців, що скинули в цілому близько 30 глибинних бомб. Одна з них виявилася фатальною для героїчної "Щуки". Екіпаж субмарини складався з 47 моряків Чорноморського флоту. Середній вік - 20-22 роки. Їхні імена вже встановлені. Зі списком загиблих членів екіпажа і їх рідних можна ознайомитися ТУТ
Місце загибелі «Щуки»
Місце загибелі «Щуки»

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Відкриття»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.