Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У жовтні можуть відчутно подорожчати всі продукти харчування

Добробут 7959 переглядів

Опубліковано - 29.09.2013 19:40 | Всі новини | Версія для друку

У жовтні можуть відчутно подорожчати всі продукти харчування
У жовтні можуть відчутно подорожчати всі продукти харчування
В Україні затяжні осінні дощі знищують ще не зібраний врожай. Овочі гниють і в овочесховищах, які не захищають від вологи.

Як пишуть Вести, фермери з кожним днем втрачають гроші, а щоб якось окупити витрати, змушені піднімати ціни.

Виросте в ціні і м’ясо - через зростання його вартості в Європі, а також ще більше подорожчає твердий сир - через торгову війну з Росією. "Ми прогнозуємо мінімум до 10% втрат урожаю, який гниє в овочесховищах і на полях: ні техніка, ні люди не можуть виходити на збирання", - говорить експерт асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Ігор Остапчук.

Інші фактори, які, за словами експертів, провокують підвищення цін - у цьому році були скорочені посівні площі для коренеплодів. "За прогнозами представників Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, у жовтні-листопаді поточного року вартість картоплі може вирости на 30% мінімум", - розповів директор аналітичного департаменту компанії Pro-Consulting Олександр Соколов.

Дощі вплинули не тільки на борщовий набір, але і на інші овочі, які, до того ж, починають відходити. "Помідори й огірки будуть активно дорожчати - підвищення ціни мінімум на 15%-20%", - говорить Олександр Соколов. Коли ж імпортні овочі замінять вітчизняні огірки і помідори, ціни піднімуться на 50-80%. Через невміння зберігати в овочесховищах продукти пропадають вітчизняні кабачки, баклажани і перець.

Дефіцит на ринках і в магазинах задовольняється імпортом. Тому ціни на них піднімуться, впевнені експерти.

Незважаючи на те, що ситуація з кормами стабільна, виробники вітчизняного м’яса можуть підняти ціни на яловичину та свинину. Пов’язано це, на думку голови правління Нацасоціації "Укрм’ясо" Володимира Попова, з тим, що ціна на м’ясо в Європі останнім часом зросла, і Україна почала скорочувати імпорт, на що вітчизняні виробники м’яса в жовтні, можливо, відреагують підвищенням цін.

"Сирна війна" з боку Росії зіграла негативну роль: зменшився імпорт наших сирів до РФ, виробляти стали менше, і сири зросли в ціні . Наприклад, "Російський" одного з українських виробників тиждень тому коштував 69 грн, сьогодні - 73.

Яйця, за словами начальника відділу збуту однієї з найбільших птахофабрик В’ячеслава Єременко, можуть зрости в ціні ще на 20 коп. за десяток.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.