Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ФК “Карпати” зробив червоно-чорний прапор офіційним символом

Спорт 20023 перегляди

Опубліковано - 9.10.2013 15:17 | Всі новини | Версія для друку

ФК “Карпати” зробив червоно-чорний прапор офіційним символом
ФК “Карпати” зробив червоно-чорний прапор офіційним символом
Футбольний клуб "Карпати" зробив червоно-чорний прапор частиною символіки команди.

Про це повідомляється на офіційному сайті львівського клубу.

Згідно з повідомленням, "окрім традиційних зелено-білих прапорів та державних синьо-жовтих в уболівальників львівської команди в особливій пошані червоно-чорні кольори, що символізують вшанування героїв, пам’ять про їхні звитяги, безмежну волю до боротьби та перемоги".

"Водночас, як засвідчили події минулого місяця, чи не будь-які прояви патріотизму на трибунах українських стадіонів опинились ледь не поза законом", - зазначають львів’яни.

Національна Федерація "називає "інцидентами" розгортання червоно-чорних прапорів, вигуки "Бандера, Шухевич – Герої України!", скандування "Свободу чесним!" тощо, вбачаючи у цьому імовірний предмет для подальших дисциплінарних санкцій".

"За таких обставин віднині червоно-чорний прапор набуває офіційного статусу у символіці ФК "Карпати", тож його поява на трибунах під час матчів "левів" буде вітатися ще палкіше", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба нагадує, що львів’яни вже використовували червоно-чорну символіку в минулому.

Вже з наступного чемпіонату червоно-чорна смугаста форма нарівні із зелено-білою знову буде використовуватися в офіційних поєдинках гравцями "Карпат", - обіцяють у клубі.

Як відомо, дисциплінарний комітет ФІФА своїм рішенням заборонив грати на стадіоні "Арена-Львів" з 27 вересня і до закінчення відбіркового турніру на Чемпіонат світу 2018 року в Росії включно.

Таке рішення було прийнято на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино у Львові і доповідей спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви місцевих уболівальників.

Згідно з опублікованими FARE фотографіями, антирасисти зафіксували на стадіоні прапор дивізії СС "Галичина" та неонацистський банер.

Громадська організація "Молодіжний націоналістичний конгрес" звернулася з петицією до FARE та ФІФА з проханням виключити символіку ОУН -УПА, банери із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича та геральдичний знак "Галицький лев" з переліку дискримінаційних символів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Спорт»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.